• donpedro
    Én ugyebár mint írtam nem vagyok Schumacher drukker, ezzel együtt is azt mondom, hogy sztem a jelenlegi mezőnyben ő legjobb. A megbízhatóság, a gyorsaság és a technikai tudás olyan egyvelege van benne, ami a többiekben csak részben van meg.

Alonso és Kimi is nagyon gyors pilóták, de egyrészt tapasztalatlanok, másrészt messze nem tűnnek olyan megbízhatónak, harmadrészt pedig az autóhoz közel sem tesznek annyit hozzá, amennyit MS.

Schumacher felhozta a Benettont, és felhozta a Ferrarit is, bár ez nyilván nem csak rajta múlott.

Annak idején Berger mondta azt Sennáról, hogy bár a brazil tényleg nagyon gyors, de nem a versenyzői képességei miatt ver meg mindenkit (elsősorban a telemetria adatai szerint lényegében nem is volt köztük különbség), hanem azért mert még a boxban kihozza az autóból azt a plusz fél másodpercet, a technikai felkészültsége miatt. 20 métert ment az autóval, és máris tudta, hogy hol mit kell meghúzni vagy kilazítani.

Ugyanez a helyzet Schumacherrel is, műszakilag nagyon ott van a szeren.

Ettől függetlenül ha ő visszavonul, és mondjuk Alonso kerülne a helyére, akkor szvsz benne is ott van 3-4 VB-cím, ellenben ha csak szimplán helyet cserélnének, akkor két éven belül valszeg a Benetton lenne a jobb autó...