Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
"A CART széria nemzetközi megítélése egyre erősödött a 90-es évek közepén, Bernie-t pedig aggasztották ezek a jelek" - mondja Michael. "Azt hiszem, én egy eszköz voltam a kezében. Bernie és Ron egyformán gondolkoztak. Szerintem le akartak járatni, mert egyike voltam a nagy Indy-s sztároknak. Azt akarták, hogy komplett hülyének nézzek ki, aki megbukott a Formula 1-ben. Biztos vagyok benne, hogy ez történt."
Annyira igaz ez, hogy Eccleston '99-re bepánikolt a CART egyre nagyobb népszerűségétől és attól, hogy Európai versenyekről lehetett hallani, hogy azonnal minden olyan európai pályán amin F1 futamok voltak abban az időben (Hungaroringgel is), szerződésben kötötte ki, hogy csak az FIA égisze alá tartozó ow bajnokság rendezhet versenyt. Eközben pedig ovál pálya építkezésébe fogtak a németek, Montreállal nem volt ilyen szerződése. Végül Laun és Rockingham majd Montreálban is mentek :D