182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#135640 Bizony. "Nagy dolog ez", annak fényében, hogy anno az Eurosport még a pénteki prequalikat is adta ... :) -
#135639 -
McCartman #135638 A 22.40-es kezdésre még ne vegyetek mérget, de igyekszünk pontosak lenni. Az MTVA hihetetlen erőfeszítéseket tesz, hogy kiszolgálja az F1-rajongókat, mindenben partnerek, de kell egy kis idő, míg összeállnak a dolgok... Szerintem Kínára, de legkésőbb Bahreinre lesz egy pontos menetrendünk, ami alapján üzembiztosan tervezhetők a hétvégi tévézések. -
McCartman #135637 Szujó:
Interaktív péntek éjjelek F1-rajongók számára! Eldőlt: a szezon összes pénteki 2. szabadedzését leadjuk az m1-en 22.40 körüli kezdéssel. Ez igaz már a hétvégi Maláj Nagydíj esetében is. A közvetítés során várjuk a kérdéseket a facebook.com/Boxutca oldalon, Gáborral igyekszünk a lehető legtöbbre válaszolni. Szóval, péntekenként szabadedzés, utána lehet menni bulizni! -
IXEMGabeo #135636 -
IXEMGabeo #135635 hülye ez a Coulthard:D:D:D nagy forma -
#135634 Gábor Wéber
Ugyan Melbourne messze nem jelent teljes képet az egész évre, de néhány dolgot érdemes majd figyelni Sepangban a múlt heti erősorrend ismeretében. A forróság és az agresszív aszfalt sok dolgot változtathat, de egyelőre Lotus-Ferrari-Red Bull élmezőny mögött jön a Mercedes, majd a Force India, utána a McLaren, Sauber, Toro Rosso hármas szinte teljesen együtt, a Williams a senki földjén, éppen a Marussia előtt és a Caterhammel a sor végén.
Néhány érdekesség a mezőny versenyteljesítményéből:
- Räikkönen Lotusa és di Resta Force Indiája ugyanazt a kétkiállásos stratégiát futották, de a Lotus átlagosan 1,2 mp-cel volt gyorsabb körönként,
- a McLaren és a Toro Rosso szinte egálban voltak a versenyen, Button és Vergne ugyanazon a taktikán 2mp különbséggel futottak be,
- Perez ugyan Button mögött végzett, de 5 hellyel hátrébb rajtolt csapattársánál, és a második kiállásnál még 20,8 mp-re volt tőle, amit a befutóig 1,7 mp-re csökkentett,
- Webber az ECU probléma miatt rengeteget bukott a rajtnál és az első két etapban, a 39. körre már 32 mp hátrány volt Vettellel szemben, azonban a befutóig ebből 7,5 mp-et ledolgozott, hibátlan autóval lett volna esélye a dobogóért harcolni, mégha Vettel valószínűleg nem hajtott már teljes erőbedobással az utolsó etapjában,
- Sutil és Bianchi az utolsó stintre szuperlágyat választottak, ám egyiküknek sem jött be (habár Bianchi ezzel a leggyorsabb szuperlágyon futott versenykört azért megcsípte): az első gyors kört követően rohamos tempóban vesztettek, Sutil 38,6 mp-et 12 kör alatt, míg Bianchi 31,6 mp-et 8 körön belül, Kimihez képest,
- Massa a második kiállását követően mindössze 2 mp-re volt Alonso mögött, ami a 41. körre 8,4 mp-re nőtt, a befutóig pedig 21 mp lett belőle,
- a Mercedes tempóját Hamilton/Alonso viszonylatban vizsgálva látszik, hogy a Mercedes sokat vesztett a tervezett kétkiállásos taktika miatti óvatosabb kezdésen (14,4 mp-et az első kiállásokat követően Alonsóval szemben), amit aztán háromra változtatva viszont nem tudtak tempóra váltani. Különösen Hamilton harmadik, mindössze 11 körös etapja volt csalódás a közepes keveréken, amikor annak ellenére nőtt a hátrány Alonsóhoz képest, hogy a spanyol 11 körrel öregebb gumikon autózott. Az utolsó etapban aztán nagyjából stagnált a különbség, az volt Lewis legjobb etapja, de a gumik még így is nagyon kiszámíthatatlanul működtek a W04-en,
- a Sauber teljesítménye nehezen belőhető, mert ugyan Gutierrez di Restával egyező kétkiállásos taktikán volt (szuperlágy-közepes-közepes), azonban a végére 54 mp hátrány szedett össze a skóthoz képest, ráadásul ebből több mint 30-at az utolsó kiállásukat követően. A mexikói még csak most tanulja az ipart, úgyhogy a teljes képhez Hülkenbergre is szükség lesz, de az látszik, hogy a Saubernek lesz dolga, ha meg akarják verni a Force Indiát, akik jelen pillanatban a Lotus után a legjobbnak tűnnek gumihasználat szempontjából. -
IXEMGabeo #135633 -
#135632 -
#135631 Én csak azt mondom hogy sz*r a pirelli.
Az, hogy ezt ki kérte, meg ki a hibás, nem érdekel, húzzanak el a fenébe.
Hogy egy pilóta nem nyomhatja 100%-on ( ugye sumi is mondta mikor kérdezték hogy hogy bírja kondival, ő mondta hogy nem kell már 100% nyomni a gépet, mert nem lehet), az szerintem egyszerűen felháborító. Ez az F1 ma.
Nem érdekel a DRS, de hogy nem lehet neki tolni mikor azért szeressük...
Mikor 2 kiállás volt akkor voltak oda-vissza szép előzések is, nem ??
Mertek bunyózni a nem ideális íven is, rá mertek menni mert csak poros volt, nem ismerték azt, hogy fel szedtek gumi darabokat azt dobhatták el a gumit.Szégyen! -
-
#135629 Monszun? az jó. Akkor nem lesz futam. -
#135628 Előrejelzések szerint vihar lesz vasárnap Malajziában. -
paj01 #135627 GV show rules:D
Hát erre a hétvégére sztem aligha lehetett pontos előrejelzést adni, kb óránként változott az idő, a futamon is lehetett volna siman nagyobb zuhi ha rossz irányba fuj a szél.
Én most száraz malajziának örülnék, had lássunk tisztán. -
#135626 engem az jobban bántott, hogy az ismétlésben nem volt se pódium, se interjúk... -
#135625 Balfaszoknak a...az aranyos anyukájukat ha olyan hülyék hogy megnézik a sporthíreket egy reggeli futamnál és délután akarják megnézni a futamot...istenem...sötétség hatalma egyre erősebb az emberek fejében. -
#135624 Szujó vs balfaszok -
#135623 "és szabad kezet nekik"
Jó ötlet, de a szabadkezet neki odáig vezetett, hogy 1 szettel végiglehetett menni és megnyerni a futamot amikor a Bridgestone volt. Ez nem endurance verseny... szabályozás nélkül nem működik semmi. -
Chris Lowe #135622 Tegyük már tisztába ezt a gumiproblémát! Az FIA megkérte a gumibeszállítót, hogy olyan keveréket adjon amitől izgalmasabbak a futamok. Senki ne gondolja, hogy képtelenek olyan gumit a versenyzők alá tolni ami nem bírna ki egy versenyt. Ezt nem vállalta sok cég, mert alapvetően rossz reklám (Bridgestone, Goodyear stb.). Master91:ne a beszállítót hibáztasd hanem az FIA - át, ők a kavarógépek. -
#135621 Lauda: A gumiabroncs helyzet az F1-ben alapvetően rossz -
#135620 Gronyár:DDD Ez jó.
Amúgy nem erről volt szó, senki sem ment esős beállítással, mert tudták, hogy a futam száraz lesz. -
paj01 #135619 Am jól rémlik nekem, hogy az esős beállítás magasabb hasmagasságot jelent?
Ha igen akkor volna egy okfejtésem:D
Kimi alatt feltunoen sokat szikrazott a lotus. Lehet h bevállalt egy full száraz beállítást??:D RB meg ferka meg egy biztonsági megoldásként a esős beállítás felé ment el. Nyilvan az több leszórítóerőt igényel tehát jobban eszi a gumit... Ez jobban magyarázná gronyár lassuságát is, lehet ő is inkább esőre konfigolt:) Ha ez igaz akkor tényleg ferka RB párharc lesz, de inkább ne legyen igazam es Kimi arasson:D:P
-
G_ArchAngel #135618 -
G_ArchAngel #135617 -
#135616 tudod kell a statisztikába :D így beírhatják majdnem x2 :D úgy is mindig azzal villognak h ennyi meg ennyi előzés van a DRS miatt -
#135615 nem kéne a hajtűbe a második mérőpont... így nem fognak annyit előzni az első egyenesben, mert a másodikban simán visszaelőzhetnek -
#135614 nagyon nagy válogatás :D -
#135613 Fájó szívvel mondom hogy nem.
http://loosewheelnut.co.uk/post/45769830415/my-reactions-about-the-1st-f1-race?fb_action_ids=481777651875877&fb_action_types=og.likes&fb_source=timeline_og&action_object_map=%7B%22481777651875877%22%3A140389409468095%7D&action_type_map=%7B%22481777651875877%22%3A%22og.likes%22%7D&action_ref_map=%5B%5D -
#135612 remélem eső lesz :D és nem kell ilyet használniuk majd h előzésekhez :D -
#135611 Két helyen lesz aktiválható a DRS Sepangban
-
#135610 Nem unod még a hülyeségedet ? :)))
-
#135609 Egyébként tényleg ez kéne, két, esetleg három gumibeszállító, és szabad kezet nekik... az a szabály esetleg megmaradhatna, hogy első tíznek azzal kéne indulnia, amivel az időmérőt megcsinálta, és akkor egyből ott tartanának, hogy kell egy időmérős gumi, ami azért aránylag bírja a nehéz kocsikat is pár körig futam elején, meg egy versenygumi, ami strapabíró, de gyors is. -
#135608 Nekem nem tetszik hogy első 20 körbe csak 2 körig van verseny mert elpárolog a kocsi alatt a gumi. -
#135607 Nekem tetszik,hogy szenvednek a gumikkal a csapatok.
Ha már tankolni nem kell legalább kereket cserélni jöjjenek ki háromszor,négyszer.
Unalmas körözgetés nem kell,inkább agyalás,taktikázás. -
#135606 milyen jó lenne egy gumiháború most :) -
#135605 Ajj erre verik a nyálukat hogy volt aki 2 kiállást választott?
". A kezdéshez legtöbben a szuperlágy abroncsot választották, amely nem volt hosszú életű."
Kapásból 10ember ugye azon indult...
" minden az elvárásaiknak megfelelően alakult az első 2013-as versenyhétvégén."
No comment.
„Kimi Räikkönen és a Lotus tökéletesen megértették az abroncsokat, működőképessé tették a kétkiállásos taktikát, holott a riválisaiknak ez nem sikerült.”
Majd a következő futamon Raikkonen éppenhogy 10. lesz, mert bullshit a pirelli, tegyük fel Massa nyeri a futamot, akkor meg Ők értették meg az abroncsokat?
Pfejj de gusztustalanul utálom őket. -
IXEMGabeo #135604 Pirelli szerint minden jó -
#135603 Mi a fsz :D azért is!
-
#135602 Lemaradt a kép :(
-
IXEMGabeo #135601 Én csípem pedot, mert szélsőséges gondolkodásmódja van nem a megszokott sablon;)