FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Véletlenül... Aha... Ja..
Whitmars szerintem arra számított, hogy lesz hami mögött a rajtrácson egy lotus meg a williams és akkor simán elsikálják a mekis taggal az ügyet, mivel se a lotus se a williamsnek nincs embere hátul. A ferkanak viszont van embere...
Mondjuk avval senki sem számolt, hogy a ferka dobogón lesz a rajtnál.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Nem hiszem, hogy mûszaki hibát akartak volna szimulálni, mert azt elég nehéz, egyszerûen szerintem nem akarták, hogy Hamilton elkezdjen üvölteni a sisakrádión, mikor elmondják neki, hogy nincs benzinje, vagy hogy kiakadjon a sajtótájékoztatón 😊

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

oneal1
<#eljen>

!Forza Ferrari!

Dietrich
😊

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

oneal1
azt gondolták hogy nem büntetik meg õket ennyire...hát nemtudom szerintem nem ezt gondolták,hanem, hogy mûszaki hibát szimulálnak.

baromira különbözik a két dolog!

!Forza Ferrari!

szabii98

I met God. She's black

Withmarsh hozta a döntést. Elcseszték a tankolást, véletlenül lett kevesebb benya a kocsiban, de tudták ezt, viszont azt gondolták, majd nem büntetik ennyire meg õket. Kockáztattak, de nem jött be, felteszem Hamilton pedig nem tudott róla...

SW:TOR - Greatsogron - Bounty Hunter Powertech Sárkány Lovagrend http://sarkanylovagrend.guildlaunch.com

Amúgy a mekis büntit én jogosnak érzem, egyszerûen nem hiszem el, hogy pont amikor Maldonado a q2 - ben ráver hamira 4tizedet, pont utána kap kevesebb üzemanyagot hami. Miért nem két futammal ezelõtt történt? Furcsa...
Aztán sunyin közlik hamival, hogy technikai gond van...próbálták elmismásolni, szóval ezért jogos a durva bünti.
Schumi hibázott, belerongyolt a williams - be, egyértelmûen nem szándékosan, ott erõs a bünti.
A sunyitást csúnyán büntetni kell, én Whittmarsnak adnék egy sárgát a következõnél meg mehetne briatore után.
Persze tudom nincs bizonyítva az összeesküvés elméletem, de ha valamit lehet utálni az a hátulról jövõs sunyitás meg hazudozás.

Ott a pont! :-D
Amúgy is most volt Frank Williams szülinapja...
Mikor lesz Peter Sauber szülinapja? Akkor talán nyer Koba, megérdemelné már, tett eleget az elmúlt években érte.

Dietrich
#ROP update #64 @alesi_officiel has completed all phases and is cleared to compete in the #INDY500

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Nem tudom, el tud-e tartani az F1 3 gumiszállítót jelenleg, de kettõt simán el tudna...

3 gumiszállító kivitelezhetõ lenne mit gondolsz?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Amúgy a legegyszerûbb az lenne, ha simán visszahoznák a gumiháborút. Akkor nem kéne belõni mesterségesen, hogy milyen gumikat gyártsanak, hanem magától alakulna ki, mint ahogy a Michelin - Bridgestone esetében.
Ott ha valaki túl tartósra csinálta a gumit, nem volt eléggé gyors a másikhoz képest rövid távon, ha meg túl gyorsra, akkor sokat kellett kereket cserélni, ezért beállt egy kb ideális állapot.
Most ez nevetséges, hogy egyengumik vannak, ezért a gumiszállító dönti el, milyen "csavarok" legyenek a futamon. Meg senki sem tudja, hogy az adott versenyen egy gumi 10 vagy 20 kört bír-e, aztán aki véletlen eltalálja kb a beállításokat meg erre a taktikát, az nyer.

Hogyne , minden péntek este kisorsolják tombolán Börni irodájában melyik csapat kapja a nyertes gumiszettet azon a hétvégén. <#nevetes1>
Buttonnak kötelezõ PR megjelenése volt , Hamit meg valszeg nem akarták kedvezményezett szerepkörbe emelni , érdekes döntés volt.
Viszont megoszlanak a Pirellirõl a vélemények, már tavaly is sok olyan fórumozót olvastam, akik kapásból elpártoltak a gumiszállítótól és azt is hozzátették h a büdös életbe nem vennének az említett okok miatt a személygépjármûvükre...A megítélése igencsak megoszló bár nem olvastam sehol konkrét statisztikát erre vonatkozólag.

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Pirelli pontosan ezért veri a mellét, ezért döntöttek a gyorsabban kopó gumik mellett, hogy izgalmassá tegyék a vb-t. Tavaly a Red Bullnak olyasfajta elõnye volt, amirõl nem õk tehettek idén az említett okok és véletlenek folytán kiegyenlített a mezõny.

nearo
Az a baj ezzel, hogy ha létrejön egy "legjobb technika", és jön mellé egy normális pilóta meg egy épkézláb csapat, akkor a küzdelem a végsõ gyõzelemért kurvaunalmassá válik, vagy úgy is mondhatnám, hogy gyakorlatilag megszûnik. Lehet, hogy ez egyes embereknek izgalmas, de van egy olyan sejtésem, hogy a többség nem ezt szereti nézni.
A legjobb megoldás az lenne, ha egyszerre több csapatnak lenne ilyen "legjobb technika" a birtokában, de mivel erre elég kicsi az esély, ezért máshogy kell biztosítani a folyamatos küzdelmet. Egyelõre úgy tûnik, hogy idén ez sikerült, és nekem tetszik ez a jelenlegi helyzet.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

b-type
A Michelin-s szabálymódosítások megmutatták hogy az F1 (nevezzük így) pontosan tudja mi az amit nem akarnak..õk is eseményt akarnak, mert ez egy termék amit el kell adni, ha rossz a megítélése, akár biztonsági, akár élvezhetõség szempontjából az nem jó.
Most rengeteg elõzés van, rengeteg világbajnok, minden futamon más gyõztes, éjjeli futam...érthetõ a kérdés, mi az ami nem tetszik? Nem ezt akartátok?
végül is De.
...
😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

tehát a tavalyi Red Bullt áhítattal bámultad😊

Ami szép, de sajnos rengetegen azon a véleményen voltak, hogy így meg Vettel ás a Red Bull unalmassá tette szépen a szezont. Az is ritka, amit õk csináltak, mert olyasfajta fölény 2004-ben volt utoljára

b-type
A tapadás egy versenytechnika alapja, ha nincs tapadás hiába van erõ és gyorsulás, nem mutatkozik meg.
hajtott és kormányzott kerekek tapadása az autó egyensúlyát befolyásolja döntõ mértékben.
Számtalanszor hallani verseny közben a rádión, illetve a szakemberek nyilatkozataiból.

Lehetne elméleteket gyártani, mert a teljesítmények ez a része az ami hozzáférhetõ, se a versenyzõ, sem az autó összessége nem befolyásolható, és ahol pénz van ott érdek is van.
De ez nem az én megközelítésem...sztem ez simán lehet véletlen is.
sõt, sztem az. De így se jobb.
Én azt a versenytechnikát tudom bámulni áhítattal (mondjuk), ami sok sok belefektetett munka és tudás gyümölcseként annak az idõszaknak a legjobb technikája.
Sztem a Williams nem az, sõt a Brawn sem volt...mindkettõbe rövid idõ alatt szögeltek bele egy nem oda tervezett motort (mi önmagában nagyon elismerésre méltó), de nem az amit fentebb írtam.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

82-ben úgy emlékszem maximum 2 gyõzelmet tudott elérni 1-2 versenyzõ és Rosbergnek elég volt 1 futam gyõzelem. Ha a gumi tartós azért sír mindenki, hogy Webber, hogy képes a kemény Bridgestone-al 44 kört kintmaradni, ha meg gyorsan kopik a gumi az a baj, mert változatosak a körülmények. Döntsék már el az emberek komolyan. Tottinak részben igaza volt senkinek semmi nem jó...

Végre megint kaptunk egy 2003-hoz hasonló szezon kezdetet és akkor is csak a fika és az okozat keresés megy mi miért nem jó. Oké szemcsésedik a gumi, a gumi törmelékek undorítóak a nem ideális íven és? Azt aláírom, hogy az oda vissza elõzgetés már szinte lehetetlen a DRS miatt elsõsorban és a védekezés is igencsak nehéz, de legalább van akció nem úgy, mint a 2009-es szezonban amikor a boxban tudtak csak elõzni minden futamon...Nem gond az, hogy mindig más csapat van az élen. Egy alaptempóhoz azért szükség van a megfelelõ csomagra is nem elég a gumi és a körülmények. Ez akkor lenne lehetséges, ha a Force India, STR és a 3 "2010-es újonc csapat" tudnának nyerni...Nagyon szoros az eleje, de nem elsõsorban a gumik miatt, hanem, mert úgy tûnik hasonlóan jó csomagja van azoknak a csapatoknak, akik gyõzedelmeskedni tudtak. Vannak persze befolyásoló tényezõk, mint pl az idõjárás és a gumikopás, de az a csapat nem tudna nyerni, akinek még a megfelelõ beállítással is tempóhátránya van

passatgt
sumi balra ment, senna meg elérántotta a kocsit, nem nagyon, de pont annyira hogy megpróbáljon visszamenni belsõ ívra, csak már fékezni is kellett és már hely sem volt, mert senna nem ment tovább balra

nearo
Ja várjunk, azt hiszem értem már... az a baj, hogy a gyenge csapat futamgyõzelme általában a körülményeknek köszönhetõ, és most idén úgymond mesterségesen idézik elõ ezeket a körülményeket - a gumikkal. Hmm...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

b-type
Na, ezeket az alkalmakat zsúfold össze 5 futamra és akkor megérted.

nearo
Amúgy meg láttunk már olyat, hogy egy csapat egyik évrõl a másikra a semmibõl bajnok lett. Sõt olyat is láttunk már, hogy egy gyengébb csapatnak volt egy-két jobb versenye, ami futamgyõzelemmel végzõdött. Szóval nem tudom mit vagytok úgy oda.

b-type
Button nem így érzi,..szerinte komoly bajok vannak, és sztem is, mert a jelenlegi helyzetben Button vezetési stílusa kifizetõdõbb..Hamilton-nak is változtatni kell/kellett a vezetési stílusán.
Szal az hogy Button ekkorákat szenved az komoly gond, rossz volt nézni sokszor tényleg..törte a kanyaríveket.
Ráadásul egyik versenyzõjük sem volt Mugello-ban, amit én személy szerint nagy hülyeségnek és könnyelmûségnek gondolok. 😊

Mclaren is újra a toppon van úgy tûnik , bár Button most nem találta a megfelelõ beállításokat az 'új' autóval , Haminak kinézhetett volna ebbõl egy sima pole-gyõzelem.
b-type
Az egyetlen cáfolat...bár náluk sem a teljesítmény fejlõdött hiszen Grosjean a 3. helyrõl rajtolt a szezonnyitón, hanem a megbízhatóság.
A Lotus lehet hogy vezetné a bajnokságot, ha hasonlóan a Red Bull-hoz célba érnek minden futamon.
Grosjean eldobott két futama hiányzik ehhez.
Jelenleg az egyik legkiegyenlítettebb teljesítménnyel bíró technika a különbözõ körülmények között...ennek köszönhetõ hogy futamgyõzelem nélkül is a 3. helyen állnak..két nullás futammal Grosjean-nál.

Schumi rossz döntést hozott, azonban tényleg zavaró volt a senna mozdulat. Nem lehet eldönteni, hogy a külsõ vagy belsõ ívet akarja védeni. Eloszor ugy latszodott maradt belul, sumi azert is ment kulso ivre aztan egy kis iranyvaltas eleg volt, hogy a rendelkezesre allo 2tized masodpercben schumi rosszul merje fel a helyzetet. Versenybaleset.

Gumik miatt meg nem tudom mit kell sirni, szerintem inkabb "dobjunk kockával" mint hogy egy versenyzo/technika nyerjen mindig. Mindenkinek ugyanazok a feltetelek adottak. Majd szepen megfejtik a gumik mukodeset a csapatok es beall egyfajta rend.

Magic Boy

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

zzeN
"Maldonado gyõzelmének tiszteletére Venezuela elnöke munkaszüneti napnak nyilvánította hétfõt!"

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Ilyet nem is írtam.
'megbízható , fejlõdõ tendenciát mutat.'
Ha nekik megy másnak is sikerülhet.
Sehol sem voltak olyan szuper jók szerintem, inkább azt mondanám rájuk, hogy õk általánosságban a legkevésbé rosszak. Több helyen erõsek voltak, de mindenhol volt elõttük pár másik csapat, csak ezeknek a csapatoknak a személye változott...

Kit--Kat
Szerintem Schumi jobban járt, hogy Sennát találta el, ha kihúzódik balra tompítatlanul csapódik a gumifalba.

Itt nem a baleset volt az elképesztõ, hanem amennyire elmére a féktávot.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Erre a legjobb cáfolat pont a Lotus , ami már futamok óta megbízható , fejlõdõ tendenciát mutat.
Most a szezon közbeni teszt és 3 hetes pihi utáni elsõ futamon ne csodálkozzunk már , hogy változott a kép.
De ha Kiminek van még 2 köre, akkor van a többieknek is, és nyilván 1-2 körrel késõbb hívják ki pl Alonsot és Maldonadot. Szóval ez nem jó logika így.
Jeffnek igaza van, és sem szeretem annyira, hogy totál random minden pályán, hogy éppen ki lesz a jó, és igazából tök független attól, hogy mennyire jó "abszolut értelemben" az autójuk. Pl ha a tavalyi gumikat raknánk az autókra, akkor valszeg meglenne egy körülbelüli erõsorrend köztük az alapján, kinek mennyi pénze volt, mennyire jól tudott fejleszteni, stb. Most pedig ez nincs meg, hanem csak az van, hogy kinek áll össze szinte teljesen véletlenül az optimális kombináció egy pályát, hõmérsékletet és beállítást tekintve, kinek pedig nem.
A verseny izgalmas, de az, hogy ha minden verseny úgy dõl el, hogy dobok egy 20 oldalú dobókockával, és az adott rajtszámú autó fog nyerni, az már nem túl izgi...

én azt nem vitattam, hogy Schumi hibája az idiótázás más kérdés kiveséztem Chrissel azt is. Viszont a büntetéssel nem értek egyet, de ez így van jól. Sokan nem értettek egyet pl Hamilton utolsó rajthelyes büntetésével, ami szerintem is picit kemény volt bár valószínû azért kapott ekkorát, mert pont a Mclaren játszadozott a benzinnel 2010-ben Kanadában...Úgyhogy az a véleményem, hogy Hamiltont és Schumit az elmúlt években kissé keményen büntetik, amikor nem biztos h kellene õket

Master91
Adás közbe mondta, mikor 2x ismételték csak meg....

Sumi:
"A tévés ismétlésekbõl nem látható könnyen ugyan, de az én szemszögembõl nézve az történt, hogy õ (Bruno Senna – a szerkesztõ) jobbra húzódott, hogy védje a belsõ ívet, aztán hirtelen, a fékezési pont elõtt nem sokkal balra húzta az autót. Ha a fékezési zónában ilyen közel vagy a másikhoz, nincs más választásod, minthogy megpróbálsz reagálni, és megpróbálod elkerülni az ütközést, de túl késõ volt."

Még mindig azt mondom hogy 60% Sumi, 40% Senna. Mehetett volna az öreg balra, de mivel úgy látta Senna akar arra menni, rögtön jobbra ment.
Nem izgat az FIA, kalap sz*rt nem érnek. Wéber szava se igazából, mert csak akkor mondta élõadásba, akkor én se láttam hogy Senna ki ment balra. Ott a 2 vonal viszonyítás képen....úgy hogy igen, 2x váltott irányt.
Wéber sztem sehol nem írt olyat, hogy a büntetés jogos...

ugyanez az eset volt Webber és Kova esetében még Valenciában ott sem büntették Webbot pedig az õ hibája volt, de versenybalesetnek minõsítették...

Jeffjohnson
gondolom Weber Gáborral sem mert õ sem ért hozzá...

Nem kellene az fia sportfelögyelõkkel igazolni a gondolatmenetedet.
Nem egy kétséges ítéletet hoztak már. (ráadásul ez nem is csak f1re korlátozódik)
a.carkey
Nem pontokban értettem.

A medve nem játék.

Jeffjohnson
Látom nem vagy meggyõzhetõ 😊 sebaj a sportfelügyelõk engem igazolnak sõt még Wéber Gabi is...

Master91
Meg zavarta. Azon van a másik hangsúly. Szerintem arra számított hogy jobban ki megy balra, azért ment vissza középre. Ezért mondtam hogy 60% Sumi hiba. És igen, 5 centit elmozdult , bõven elég volt erre hogy meg tévessze a mögötte lévõt.
Tavaly Monzába már szóltak Sumi fülére hogy ívet változtatott Hamilton elõtt.....akkor még csak látni se lehetett semmit.
Itt meg nyilván való hogy kiment balra. Ha 5 - 10 - 50 centit, de kiment.
Jeffjohnson
és szerinted azért megy bele sc mert kb 5 centit elmozdul? Cikázásnak végképp nem nevezhetõ...

Master91
Tényleg nem látjátok? 😄 Ott a box utca csíkja is ,hát ki megy balra egy picit, ne csináljátok már 😄 valaki csináljon belõle egy tetves gif-t
Jeffjohnson
Hát itt azért ezt Coulthard rendesen benézte két esetnek meg nem sok köze van.

Egyébként Wéber Gabi is azon a véleményen volt, hogy SC rontotta el. Õ meg aztán végképp pártatlan. Nézték a visszajátszást kétszer is. Különben itt a visszajátszás
0:27 tõl lehet látni néztem most is párszor de akárhogyan próbáljátok magyarázni a bizonyítványt itt bizony nincs cikázás... Pláne nem olyan mint az Alonso-s videóban