Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
donpedro #12829 Az, hogy bajnokcsapat vagy sem, az a F3000 totál lényegtelen... 2002-ben a már általam említett Briscoe pl. Justin Wilson bajnokautójával próbálkozott, és pontot sem szerzett, pedig nem mondanám, hogy gyenge pilóta. A F3000 évről-évre nagyot változnak az erőviszonyok.
Mellesleg ha tavaly a végén Barrichello és Schumacher kiesik, és ezért Räikonnen lett volna a világbajnok, akkor most a középmezőny alján tengődő Mercedes lenne a bajnokcsapat...
Itt van Sperafico, tavaly valóban szarrá verte Zsoltot a Coloninál. Erre nehéz magyarázatot találni, bár több mint valószínű, hogy a két pilóta között nincs 3 másodperc különbség körönként, mint ahogy ez a versenyeken látszott, ez pedig elég egyértelműen arra utal, hogy a két autó nem volt teljesen egyforma. Említettem már Talmácsi Gabit egyszer, ő is hasonló helyzetben volt tavaly. A csapattársa a német Jenkner, akit a német főszponzor nyom ezerrel, folyamatosan megkapta a jó motort, a legújabb fejlesztéseket, és a vb-címért harcolt, Talma meg a középmezőnyben küszködött. Igen ám, csakhogy a motorjuk között óriási különbségek voltak, amit a kívülálló nem lát...
Összességében véve én elképzelhetetlennek tartom, hogy egy csapat ne rúgná ki 2 futam után azt a versenyzőjét, aki 3 másodperccel lassabb, mint a csapattársa, ha azonos technikában ülnek...
Ami Paár Barnát illeti, jó hogy e,líted, a múltkor már én is akartam. Ő tökéletes példa arra, hogy mennyire nem számít az edzés. Edzésen rendre a 20. hely körül végez, közben a versenyen mutatott köridejei alapján simán a top tízben lenne a helye. És mindez csak azért, mert az edzés neki nem fekszik, nem hozza ki belőle azt, amit a versenyhelyzetek.
Mindenesetre sztem mielőtt bárki lesajnálná Baumgartner képességeit, előtte nézzen végig egy futamot live-timinggal, és figyelje végig a köridőket, ahogy én is szoktam. Másrészt meg, ez a Minardi (saját bevallásuk szerint is) a leggyengébb autó a mezőnyhöz képest, amióta a Minardi szerepel a F1-ben. Magyarul, ha Baumgartnert ültetnéd a Jordanbe és Heidfeldet a Minardiba, akkor Baumgartner körözgetné le minden versenyen a korábbi F3000 győztest, ebben mindenki egész biztos lehet.