• Dietrich
    A F1 pit riporter (SPEED) és GP2 kommentátor (SKY) Will Buxton élete első IndyCar versenyén volt kinn a múlt hétvégén Sonomában... igazi F1-es szemszögből értékelte a hétvégét... és hát letette a haját az élménytől ! :))

http://willthef1journo.wordpress.com/2012/08/28/california-dreamin-indycar-impressions/

Kis ízelítő:

Képzeljetek el egy olyan kanyarkombinációt, mint Silverstone-ban a Maggotts és a Becketts. Aztán képzeljetek hozzá egy kb. 4 méteres bukóteret mindkét oldalról, ami tulajdonképpen kiégett fű az egész. Aztán képzeljetek el egy kb. térdmagasságig érő betonfalat. Egy kis domb, kis kerítés nagyjából fejmagasságig. A fotósok a betonfal mögött állnak, és a feléjük szemből 150 mph-val száguldó autókról csinálják a képeket. Semmi kerítés. A betonfal előtt néhány helyen gumifal. Ez, szerintem olyan, mint az F1 25 évvel ezelőtt.
    Totális őrület. Borzasztóan veszélyes. Őrültség. Tiszta őrültség az egész.

De hihetetlenül jó! Az arcodban érzed a szelet, ahogy elszáguldanak az autók. Hú, az F1-es fotós barátaim mennyire imádnák ezt! Itt nem panaszkodnának arra, hogy nincs elég lyuk a kerítésen. Itt egyáltalán nincs kerítés.
    (...)
    Visszasétáltam a paddockba ahol összefutottam Achim Hofstadterrel, Rubens Barrichello edzőjével, majd Rubens-szel is, épp jött ki a kamionjából.
    - "Hiányzol nekünk az F1-ből" - mondtam neki.
    - "Nekem is hiányzik" - mosolygott... "néha."
    (...)
    És amikor találkozott Mario Andrettivel :)))

- "Hé, hallottam itt vagy, jó látni! Be kéne ülnöd hozzám egy körre. Mit szólnál a holnaphoz?
    - "Hát... öö.. persze... még szép... vagyis... ha ez nem okoz problémát... hm.. aztamindenit!
    - "Oké, megbeszéltük. Imádni fogod. Bár ez csak egy sima motor lesz. Tegnap szétcsaptam a turbót. A fékek pedig elég kicsik, ezért nem nagyon lehet velük lassítani, de hát ettől lesz izgalmas, nem?"
    :DDDDDDD