Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Boncmester #124817 Ezt én is vágom, és baromságnak tartom, de attól még néhány baromagyú szerint ez "költségcsökkentés". Már a bevezetésekor is ugyanezt gondoltam róla, amit te leírtál.
Arra nem jönnek rá egyesek (vagy rájönnek, csak demagógok), hogy ha azt mondják, hogy egy autón csak a visszapillantó formáját lehet változtatni, és semmi mást, akkor a csapatok évi 300 millió dollárt fognak elkölteni a visszapillantó alakítgatására.
Szerintem az F1-nek baromira nem a költségcsökkentésről kéne szólnia, meg arról, hogy egy rakás pénzt beleöljenek csapatok abba, hogy a legjobb pilótákat és mérnököket szerződtessék, és a legjobb autókat csinálják meg, a legtöbb újítással.
Ehelyett ezen akarnak spórolni, mert valaki kitalálta, hogy szerinte nem jó, ha a sarki fűszeresnek nincs pénze arra, hogy F1-es csapatot csináljon. Most komolyan, pl mi értelme annak, hogy ott a HRT? Néha egy mozgó akadály a pályán, de ennyi.
Számomra a KERS pl nagyon előremutató fejlesztés volt (bár nem tudom, miért nem használták korábban, elvégre hibrid autók tök régóta vannak), az pedig nagyon nem tetszett, hogy mikor az első évben a Ferrari és a McLaren ráköltött egy csomó pénzt, év végére összerakták jóra a cuccot, a Brawn és a Red Bull meg közben röhögve leverte őket a KERS nélküli kocsikkal, aztán fogták, és megszavazták, hogy a következő évben ne legyen. Pedig pont simán jó lett volna, ha tudják használni. Ahogy egyébként tudtommal az előre eltervezett KERS energianövelés se lépett életbe, pedig ott is előnyben lennének azok a csapatok, akik rendesen tudnak fejleszteni.
Én inkább szabadabbra hagynám a mérnökök kezét, mint hogy minden létező szart korlátok közé szorítsak, hogy kb egyenautók legyenek.