Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
IXEMGabeo #124808 Baszottul zavar, hogy lealacsonyítasz és a felsőbbrendűséged kivetíted mintha mindent tudnál a jelenlegi állapotokról. Nem csak te nézed az F1-et X tized éve, annyi volt a gondom az elején, hogy állandóan mostmár futamok óta a nem tetszésed nyilvánítod ki. Unalmas már olvasni ezt...Leírtam, hogy szerintem nincs gond a jelenlegi azonos erőviszonyokkal, amit sokak szerint a gumi és a tankolás betiltása okoz elsősorban. Már az elején is mondtam, hogyha egyenautók lennének akkor elvileg a gumi mizéria miatt még a HRT-vel is nyerhetne akár De La Rosa. Nem ez történik. Alapvetően nem rajzolódtak ki az erőviszonyok ilyenre volt már példa pl 58-ban vagy akár 82-ben avagy 2003-ban is amikor különböző versenyzők nyertek az első futamokon. 2003-ban 3 csapat volt erős, ami az 5. futamtól már látszott is (Fisichella győzelme egyben szerencse is volt, de a Jordannel akkor se kellett számolni mégis nyert vele egyet)
Maldonado nyilatkozatát semmisnek vettem, a Williamsnek és neki volt egy jó versenyhétvégéje Barcelonában azonban Monacoban az ő hiábja volt h nem indult előkelő pozícióból pech h a futamon is kiesett így nem tudni milyen erős lehetett volna a Williams (Senna hátulról rajtolt szintúgy a 10. helye csoda így is). Úgy amúgy szvsz a Williams versenytempóban nem rossz és nem kifejezetten a gumikoptató csapatokhoz tartozik. meglátjuk Kanadában hol lesznek.
Lotus (Eric Bouiller) épp most nyilatkozott, hogy náluk a hőmérséklet valóban nagyban befolyásolja a teljesítményüket, Bahreinben a meleg hőm és az aszfalt is nagyban segítette őket és a gumikat. Ha változik az időjárás akkor ők arra nagyon érzékenyek ezért sem ment Raikkonennek ez a hétvége. Látható volt h baromi gyorsan elkoptak a gumijai.
Red Bull még az a csapat, legalább is Vettel, aki alatt jól működtek eddig a gumik alapvetően. Most is vagy 44-45 kört bírtak ki alatta a lágy gumik úgy, hogy nyomta rendesen.