Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Nagyon sok helyről hallottam már ezt a fajta hozzáálást (ha volt időm, elég komolyan szimeztem) és mindkét oldalban van igazság.
Nem tökéletes az átjárás a dolgok között, nyilván több hatás éri az embert az autóban, de az alapszintű váltó és pedálkezelést gond nélkül el lehet sajátítani (hozzám járt a fél osztály forgalmi előtt G25-el tolni)
Szimulátoros verseny közben ugyanúgy csata folyik a pozícióért, van hogy ketten kell átférni egy szűk kanyarban és ez még ott is elég komoly stresszkezelést és helyzetfelismerő készséget igényel ami pedig fejleszthető.
Személyes tapasztalatom alapján mindenképpen hasznos reflexeket és technikákat tud elsajátítani az ember, volt már, hogy elég nagy sebességnél megcsúsztam (nem gyorshajtottam nyálas volt az út) és reflexből jött az ellenkormány, de volt már szerencsém békésebb versenykörülmények között is hasonlóhoz (egyszer...) és korai fejlődés tekintetében mindenképpen előnyből indul aki már elég komolyan szimulátorozott.