• Dietrich
    Ez nem így volt a Formula 1-ben, ahol egymás utálata volt inkább divatos. Montoya és Ralf Schumacher négy évig voltak csapattársak. Montoya szerint mindössze három alkalommal köszöntek egymásnak.
    És bár Montoya, valamint a világbajnok Michael Schumacher, Ralf bátyja rendszeresen együtt álltak a dobogón, soha nem beszéltek egymással.

"Soha nem köszönhetem Michaelnek, soha" - mondja Montoya. "Soha nem ültünk le és beszélgettünk egymással, soha. Ha legyőzted, mosolyogtál rá, ha ő győzött le, ő mosolygott rád.
    "Az emberek alig értik, mennyire másképpen mennek a dolgok. A technológiai és a rengeteg fejlesztés miatt senki nem akar semmit elmondani a másiknak - mert ettől függ, ki milyen gyors."

Képzelhetik Montoya mennyire meglepődött, amikor első tesztjén Homesteadben Kevin Harvick odasétált hozzá és adott neki néhány jó tanácsot. Először Montoya azt sem tudta, hogy kezelje a helyzetet.
    "Amikor Kevin Harvick odajött hozzám és azt mondta, hogy pajtás egy kicsit dolgozni kéne azon, hogy később fékezzél a kanyarok előtt, visszanéztem rá és megkérdeztem: 'Komolyan? Te most segítesz nekem?'

"A Formula 1-ben amikor egy fiatal tesztelte az autót, a nap végén együtt röhögtünk a srácon a mérnökökkel."

Five years in, Montoya still enjoying NASCAR ride