• b-type
    szvsz nincs egyszerű pálya....'offline' igen, vagy time trial
    Most gondolj bele,..ha egy pálya egyszerű akkor az egész mezőnynek egyszerű...azaz máris nem egyszerű ott jónak lenni.
    Egyébként sem az...ott a második Lesmo, mivel egy nagy döngetés jön utána, ezért nagyon nem mindegy milyen lendületet őrzöl meg kanyarkijövetre, Az Ascari ugyan ezen okból fontos, a Parabolica meg ugye a kanyarbemenettől a kanyarkijövetig fontos...és az elég hosszú.
    Ráadásul ezt nehezíti az autó beállja...ami a legtöbb esetben kis leszorítóerő a nagy végsebhez....ez viszont nagyon hiányzik a gyors kanyaroknál, irányváltásoknál.
    Alonso sztem képben van az autók erősorrendjét nézve, biztos tudja mit beszél....A Red Bull nagyon nagy technikai fölényben van...sztem is.
    Néztem mittomén mikor éve Silverstone-ban Vettel ráesett...szabályszerűen ráesett a többiekre, mert fullgázon jött át olyan helyeken, ahol a többiek nem, ..és tök mindegy milyen tempót mennek a Red Bull-k...márpedig általában a leggyorsabbat...hisz elszakadnak,...még is mindig van tapadás, oké lehet hogy Vettel hasonlóan jól bánik a gumikkal mint Button..bár még Button-nak is be kell áldoznia az elején a tempóból hogy sokáig bírja a gumi..
    De hogy mindkét versenyző vajpuhán vezessen akkor amikor ők a leggyorsabbak...az nehezen hihető nekem.
    Egyszerűen nekik akkor is van még tapadásuk amikor a többieknek még nincs/már nincs...sokszor legutolsónak jönnek cserére, és még akkor is nagyon jó tempóban vannak, míg a többiek másfél másodperceket buknak..
    ..és ez ilyen eredményekben látszik mint az idei...Vettel nagyon jó és gyors, de szvsz ez az autó brutális fölényben volt és van....az a kérdés jövőre mi lesz,...de volt idejük felkészülni, kényelmes fejlesztőmunkát végezhettek, míg a többiek őket próbálták utolérni.