• bgabor
    Nemrég töprengtem egy keveset a forma 1-el kapcsolatban, gondoltam megosztom veletek a következtetéseimet.

Belegondoltatok már abba, hogy a Forma 1 egy minden szempontból úgy megtervezett autóversenysorozat, hogy az a pilóták életére a legveszélyesebb és legszenzációhajhászabb legyen?

Ultra törékeny autók, amelyek sokszor természetellenesen szűk pályákon versenyeneznek(szándékosan ilyeneket válogatnak be a versenysorozatba). Ezer lóerő feletti, hátsókerékhajtású járgányok, amik a lehető legnehezebben vezethető autók a világon(egy kövérebb gázadásra keresztbeáll). Hozzá az indokolatlan és természetellenesen hosszúra nyújtott versenyek (60-70 kör), hogy a pilóták teljesen kifáradjanak, és sokkal balesetveszélyesebb legyen az egész, ráadásul órákig mutathassák a tévén a hirdetők reklámait. Még az északai versennyel is megpróbálkoztak, hiszen az még sokat dob a veszélyességen.

Csak azt akarom mondani, hogy szerintem szándékosan tervezni se lehetne a Forma-1nél balesetveszélyesebb és emiatt szenzációhajhászabb autósportot, és ennek számomra nagyon olyan ize van, hogy Ecclestone boldogan odadobja a pilótái életét és biztonságát a pénzért és a megnövekedett bevételért, mint valami modern gladiátoriskola vezetője. Számomra ez nagyon visszatetsző, sőt, undorító.

És más versenysorozatokon, például a WTCC-n és hasonlókon látni, mennyire másképpen is lehet csinálni az autóversenyt.