Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
IXEMGabeo #110772 A McLaren Mercedes versenyzője egy igen érdekes nyilatkozattal állt elő Monacóban.
Jenson Button elmondta, mindig is szeretett volna a Ferrarinál versenyezni.
2009 világbajnoka jelenleg a Vodafone McLaren Mercedes pilótája. Jenson 2009 év végén döntött úgy, hogy világbajnokként csatlakozik a legendás brit istállóhoz.
Button már több alkalommal is elmondta, nagyon jól érzi magát a McLaren csapatnál és úgy gondolja, hogy Wokingból fog visszavonulni.
Jenson, akinek a szerződése 2012 év végéig szól, egy érdekes nyilatkozattal állt elő Monacóban.
„Gyerekként nagyon izgatott voltam a piros csapat miatt. Három csapat volt, ahol mindig is szerettem volna versenyezni, amikor felnövök. Ferrari, McLaren, Williams.” – mondta Jenson Button.
„A három csapatból kettőnél vezettem, ami nagyszerű, és nyolc éves gyerekként nem vártam ezt. A Ferrari természetesen az a csapat, ahol nem versenyeztem. Már megnyertem a világbajnokságot, és újra meg szeretném ezt tenni.” – folytatta Jenson.
A McLaren szívesen hosszabbítana a brit pilótával, de ezt egyelőre nem tette meg.
A Ferrarinál Fernando Alonso 2016 év végéig hosszabbított, míg Felipe Massa szerződése 2012 év végéig érvényes. Massa minden valószínűség szerint legkésőbb a szerződése után távozik Maranellóból, és legutóbb Stefano Domenicali csapatfőnök egyértelművé tette, nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy egy újabb top-pilóta csatlakozzon hozzájuk.
„Nem tervezek messze előre.” – mondta Button sejtelmesen, aki hozzátette, nagyon szívesen megküzdene egy csapatban Alonso-val.