Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Gabor_(HSF) #103681 Most megint bele kell ugatnom,mert több helyen is vérzik a sok légből kapott állítás..
Kezdjük azzal,hogy visszakanyarodunk a 90'-es évek elejére,amiről itt mindenki ír mindent ami az eszébe jut..
Számomra már innentől nevetséges,mert az "itt lakók" 90 % vagy még nem is élt akkor,vagy pólyában ugrándozott a járókában és a legtöbb kapcsolat az F1-el, az a nagy zaj,ami a tv-ből áradt..
Miért is fontos ez?
Mert egészen más utólag visszanézni egy-egy kiragadott pillanatot,vagy elolvasni néhány cikket,(itt jegyzem meg,ettől sokan már azt hiszik mindent tudnak az akkori időkről)mint élőben végig izgulni az adott évet,mint ahogy ezt tesszük most is..
Azért sem lehet ítélkezni,mert ugye nem mindegy milyen szempont alapján keresünk rá a régi dolgokra..
Ha pl.utáljuk Sumit,akkor azt olvassuk el amit ellene írnak és ilyen videókat részesítünk előnyben.. és így tovább és így tovább..
De mit is akarok ebből kihozni?
Pl.azt milyen szempont alapján ítélhetünk meg és emelhetünk ki egy kimagasló teljesítményű pilótát a többiek közül,pedig hát ugye ők sem akárkik..
Kezdjük azzal Sumi egy Benetton Ford-al vb tudott lenni,ami kb akkora tett volt,mintha pl.Kimi 2001.ben a Sauberrel tette volna ezt..
Miért mondom ezt?
Az első évében (92')már futamot tudott nyerni és nem úgy,hogy a mezőny 90%-a kiesett,tette mindezt olyan "amatőrök mellett,mint Prost,Senna,Mansel és a többiek..
Erre most sokan megborzolják magukat,igen lehet,94-ben Hillel való ütközés is kellett ehez,de ez is csak azoknak megbotránykoztató,akik azt akarják hogy az legyen,mert hát ugye akkoriban,de még manapság is van dögivel ilyen "versenybaleset"
Az akkori hisztéria fő oka csak az volt,hogy egy kis német ficsur,avval a szar autóval csinálta..
És akkor miért Sumi,Vettel,Alonso? hogy csak a mostaniakról tegyek említést.
Egyszerű a válasz..Ők vívták meg sikeresen a szélmalom harcot.
Mert én továbbra is azt állítom!hogy egy autó nem a mérnők zseniktől lesz olyan ami,bár egyre több szerepük van ez kétségtelen..
De egy Benetton és Ferrari egy Sumi nélkül sosem lett volna az ami és ez igaz a Renaultra,Torro-ra RBR..
Olyasmi amit a tavalyi "Honda" csinált,hogy a semmiből így beletalált,az ritkább mint a fehér holló..
Igen és lehet nyugodtan támadni!,hogy ilyen meg olyan nagy szakértő úr,nem vagyok okosabb csak tapasztaltabb és nem azért,mert valószínű az itteniek közül én követem a legrégebb óta élőben az F1-et,vagy mert 15 évet versenyeztem,különböző szériákban,de még csak azért sem,mert itt egyetlen vagyok,aki már valódi Formula autót is vezetett.....
Ez persze nem jelenti azt,hogy csak nekem van igazam,vagy egyet kell érteni velem..