182278
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
off
változtatott az uccsó pillanatban (azaz tegnap)a motor űrtartalmán az indycar itt le van írva hogy hivatalosan miért2,4 helyett 2,2 liter lesz
pletykák szerint (vagyis nem hivatalosan) a FIAT konszern miatt... -
Nem tom mi köze van a HRT szenvedéséhez a Stefan GP-nek meg a két konténer kerti széküknek :D. Na de ők jól jellemzik a mostani kis csapatokat. Kamuznak össze-vissza, hogy jöhessenek pénzt mosni. -
tavaly egyik edzésen volt widescreen, de a futamra gyorsan visszatették 4:3-ra -
Meg a Stefan Gp :))
Ezzel visszakanyarodva kicsit a kiscsapatok térnyeréséhez...esetleges térnyeréséhez.
Gondoljunk bele a Stefam Gp filozófiájába..és hasonlítsuk össze a 'régi' kiscsapatok hozzáállásával.
Manapság egy kiscsapat nem azzal a 'lendülettel' áll rajthoz mint régen..reklám, és még több reklám,..és pénz.
innováció már szinte lehetetlen, inkább az alapegységek szintrehozásán és a részegységek maximális elemzésében, és fejlesztésében van a kulcs. ..sajna az innováció már FIA ellenőrizte (befolyásolta) húzás lett :( -
HUmanHunter #105614 ha m1 hez átkerül az adás akkor esélyes a HD. -
eddig is upscaled HD volt a német adókon, a BBC One is upscaled HD-ban adta az utolsó két versenyt.
itt egy rendes cikk: http://www.autosport.com/
nagyon remélem, hogy a drága RTL Klub is minimum egy widescreen adással meglep minket :) -
HUmanHunter #105612 nem a német nagydíjon! minden nagydíj HD ben lesz közvetítve azokon a csatornákon. -
gondolom az nem hd adás, vagy hd-ra felkonvertált adás volt max, mostmeg gondolom a német nagydíjon HD kamerák veszik majd :) -
SL #105610 Tavaly is a Sky Sport HD-n néztem az F1et kommentár nélkül. -
Nem a német nagydíj lesz HD-ben hanem az egész szezon a Német Sky-tvn -
Wlanseraf #105608 Szerencséseknek :) Német nagydíj HD-ben lesz jövöre:) -
A hozzáállásuk vágta földhöz. A Dallara félkész autót adott nekik, mert a fejlesztések közepén becsődölt a csapat és kétségessé vált az indulása. Ezek után nem összeveszni kellett volna velük, hanem örülni, hogy van olyan gyár ami szóbaáll velük. -
HRT-t főleg a Dallara vágta földhöz egy alapból rossz kasznival, amivel nem tudtak mit kezdeni egész évben, innen pedig nehéz lesz felállni. Lotus, Virgin leglább villantott nem is egyszer és fejlődött. -
G_ArchAngel #105605 ...es jovore sem lesz uj autoja a HRT-nek, ugyanezzel allnak rajthoz
-
IXEMGabeo #105604 az volt a legrosszabb autó, amit valaha láttam...állítom a mai Lotust, Virgint könnyebb kezelni, mint azt a 2004-es Minardit...viszont a Hispasnia volt eddig a legközelebb ahhoz, hogy az évtized leggyengébb autójának kikiáltsuk:) -
Zsoltit szidni magyar népbetegség. Sosem volt egy élversenyző, ezt ő is tudja nagyon jól, de helytállt, és egy kicsit jobban a dolgok mögé láthattunk abban az évben amikor volt magyar résztvevője a sorozatnak. Ahhoz hogy ő odakerült elsősorban kellett a pénz persze, anélkül privát csapatba bekerülni bármilyen sorozatban nem túl egyszerű, de ahhoz hogy ő ott versenyezhetett nem kis munka kellett, ezt sokan elfelejtik és aki elvezet egy ilyen szörnyeteget, az nem sétakocsikázásra készül hétről hétre... -
IXEMGabeo #105602 persze, hogy megérdemelte, főleg a Monacoban elért 9. helye után, és, mert a nyafka Brunit, azért verte is többször holott Olasz csapatnál, Olasz pilóta elvileg a kezdeményezett... -
IXEMGabeo #105601 mindenki észrevette, hogy változott az F1, dehát sajnos minden változik, főleg abba rondítanak bele, ami egy sikeres tendencia volt évekig... -
Ki mondta hogy a privát csapatok ellen vagyok? Ne keverd már a szezont a faszommal. Egyáltalán elolvastad amit írtam? Kéész...kíváncsi voltam régen a Minardi - Arrows küzdelmekre, kicsit később a Super Aguri - Spyker, és most is kíváncsi vagyok a teljesítményükre, ezen típusú csapatoknak, de már nem olyan mint régen. A korlátozások, a folyamatos szabályváltozások és a folyamatos kirekesztés tönkretette a korábbi filozófiát és látképet erről számomra, de szerintem minden kis csapat tulajdonosra. Csak vannak tölteléknek, hogy ne 18an próbáljanak versenyezni, hanem 24en. Amikor Zsoltika 2004ben Amerikában szerzett pontot mindenki visított hogy ez az, a Minardi legalább befejezte. (mondjuk Zsoltika megérdemelte, később olvastam utána hogyan is ment, hiába kapott annyi kört, meg volt annak is az oka, de ez más kérdés). -
G_ArchAngel #105599 Szep kort megelt, bar lehetett volna tobbet is. Majd tervez Sennanak vmi jo kis angyalszekeret... -
IXEMGabeo #105598 Meghalt Derek Gardner 79 éves korában, ő volt a 6 kerekű Tyrrell megalkotója...1971-ben a Jackie Stewart vezette, ő általa tervezett Tyrrell világbajnok lett. -
esetleg Terri Blekk:D
akkor lenne igazán színes -
IXEMGabeo #105596 egyébként nem értem, múltkor itt sírt valaki a gyári csapatok ellen, hogy takarodjanak inkább és ne rondítsák itt a levegőt a komolytalan próbálkozásaikkal, most meg a Privát csapatok ellen lép fel Ulvar. Nehéz rajtatok kiigazodni. Nem tudom az indokokat, de felőlem jöhetne Theissen GP, Audi F1GP, Porsche-Renault annál színesebb lenne az F1... -
G_ArchAngel #105595 papiron a Brawn is az volt, igaz eros Honda hatterrel... -
IXEMGabeo #105594 Red Bull is privát csapat mégis vb lett... -
Ma kezdődik a Ferrari rendezvénye, a Wrooom!
A mai nappal kezdetét veszi a Ferrari és a Ducati által szervezett, öt napig tartó Wrooom 2011.
A Madonna di Campiglio síparadicsomban immár 21. alkalommal kerül megrendezésre a médiaesemény. Tavaly Fernando Alonso érkezése volt a rendezvény fénypontja, idén minden bizonnyal a ducatis színekben először bemutatkozó kilencszeres motoros világbajnok, Valentino Rossi kapja majd a főszerepet.
A Ducati már évek óta erre az eseményre időzíti hivatalos csapatbemutatóját, és itt rántják majd le a leplet idei versenygépükről is. Kedden egy hivatalos sajtótájékoztatóm keretein belül Rossit, és csapattársát Nicky Haydent faggathatja majd a média az idei célokról, majd csütörtökön a Ferrari két versenyzője, Fernando Alonso és Felipe Massa beszélnek majd az előttük álló idényről.
Közben persze a szórakozás sem maradhat el, sőt a két csapat rendszeresen szervez egy háziversenyt a pilóták között. A srácok a síelés és a snowboardozás mellett gokartban és jégraliban is összemérik tudásukat, így most idén létrejön a várva várt Rossi-Alonso párbaj. Vállsérülése miatt a síelést és a snowboardozás a Doktor ugyan kénytelen kihagyni, de négy keréken bizonyára megpróbál majd revansot venni Alonso egykori kijelentése miatt.
A sztori még a 2006-os évre nyúlik vissza, amikor Alonso kissé lekicsinylően nyilatkozott a motorsportok legnagyobb kategóriájáról, és azt találta mondani, hogy ha ő rajthoz állna a MotoGP-ben, akkor biztosan rögtön az első ötben végezne. Valentino Rossinak sem kellett több, és kitalálta, hogy mérjék össze tudásukat Formula-1-es autóban, motoron, és egy rali autóban, de a spanyol akkor nemet mondott az „ajánlatra”.
Most azonban a január 10-15-ig tartó Wrooom-on a Ducati és a Ferrari versenyzői összecsapnak majd gokartban, valamint egy Fiat 500 Abarth volánja mögött. Persze ez a minden évben megrendezett háziverseny leginkább a versenyzők szórakozását szolgálja. A program szerint a verseny január 14-én (pénteken) lesz. -
Fejtsem ki. Nézz meg egy Coloni Fordot , vagy a Williams kezdetét... és hasonlítsd össze a mostani "kis" csapatokkal. Nézzünk meg egy Minardit mennyi pénzből mit rakott le az asztalra, hasonlítsuk össze a mostaniakkal, milyen felfogásban vágtak neki a dolgoknak. Nincs versenytársuk...nincs piaci ellenfelük nincs ki ellen küzdeni mert egymáshoz képest is messze vannak, pláne hatan. Mindig a rég múlthoz viszonyítok dolgokat, mert abban nőttem fel, és az akkori kis csapatok lelkesedése sokkal jobban lenyűgözött. Persze...adhatnék pár évet a mostani kis csapatoknak...de láthatjuk hogy egyelőre azzal próbálnak hírt szerezni, hogy negatív reklám kampányt folytatnak saját maguk ellen. Lásd: HRT. -
Ezt fejtsd ki, kiváncsi vagyok rá. -
Tehát privátok akik más felfogásban vannak az f1-ben? -
Más felfogásban látják az F1et. -
Hát akkor mik?:) -
Sajnos, azok a privát csapatok, akik régen voltak mind eltűntek. A mai privát csapatok se privátok... -
Te okos vagy,az a lényeg. -
G_ArchAngel #105585 Nem olvastad el az elozmenyeket: Senna tragediaja miatt sokan ideiglenesen hagytak abba az F1 nezeset.
A Ferrari sem okozna mast, mint 6 honap szunetet par F1 rajongo eleteben. A rajongoik jelentos reszet mar MS elso visszavonulasakor elvesztettek.
Ha megnezed a TV kozvetiteseket, akkor mar kozelsincs akkor voros mezo a nezoteren, mint anno volt.
Raikkonen rajongoi sem jelentettek akkora voros tomeget, Alonsonak meg mar akkora sincs, mint a finnek volt.
Vagy maradtak kek-sarga Renault sapkaban:)
Az F1 tradicioi privat csapatokra epultek elso sorban, ezt a korszakot kell visszahozni. A nagypofaju olaszok meg csinaljak meg sajat bajnoksagukat, aztan majd jol rohok a maranelloi aszfalton korozo 4 talicskan. -
BUTAAAA VAAAAAAGY!
1, ha ilyet akarsz nézni ott az indycar, GP2...és had ne soroljam azt 250 Open Wheel bajnokságot amit nem ismersz, de egyen cuccokból áll.
2, Akkor ne nevezzük Forma-1nek azt amiről beszélsz, akkor szűnjön meg a Forma-1. Az nem ugyanaz akkor, érted a problémát. A Forma-1 a fejlesztési versengésről is szólt, de ezt túlságosan is félreértelmezték a modern világban. Egészséges versengés az oké, de az üzlet érdekében átment idiotizmusba.
3, Ahogy itt említették, amikor Senna meghalt sokan befejezték nézni a sportot, ugyanez lenne a Ferrari elmenésével. Nekik is érvágás lenne de az F1nek is, ugyanis az egyetlen ősrégi történelmi csapat kilép. Montezemolo ezt használja ki, tudja, hogy az üzlet nélkülük nem olyan, és te hiába pattogsz a székben hogy jó lesz nélkülük, nem lesz jobb...okosan kell az ilyen dolgokkal bánni. -
én nem. -
leszarom a bevételeket,engem csak a futamok érdekelnek,ha van ferrári,ha nincs,nem érdekel. inkább választom az izgalmas,jó futamokat ferrári nélkül mint az unalmas vonatozást a vörösökkel. amúgy nem adok 10 évet a mostani F1-nek,szerintem 2021-ben már egységes kasztni lesz egységes motorral,a csapatoknak nem kellesz millió eurókért szélcsatornázni,nem kellenek feljett létesítmények,és csak a pilótákon fog múlni minden. én személy szerint örülnék ennek -
koszi. igy talan mar elhiszi ez a retardalt -
G_ArchAngel #105580 Kb. az osszes ismerosom abbahagyta Senna halala hatasara - legalabb '94-re, apam MS miatt tert vissza, en '97-tol kezdtem ujra heti szinten kovetni (nem volt nagyon net, csak autos magazinok)
Attol, hogy Te hisztizel es csapkodod magad a monitorhoz, illetve a kozismerten hazug es paraszt Ecclestonera hivatkozol, nem fogod megcafolni MS-Hill-Villeneuve hatasat a kozvelemenyre. -
Jól van na, el ne sírd magad. Ezt Ecclestone mondta, és valszeg ő csak jobban tudja. Azért mert te behisztiztél Senna halálakor és nem nézted tovább, az nem azt jelenti, hogy mindenki így reagált. Legalábbis a tv-s nézettségi adatok szerint az emberek nagy része pont fordítva ;)