• IXEMGabeo
    Hamilton mint tapasztalatlan újonc nem lesz jobb egy tapasztalt Raikkonennél, Massanál, vagy akár Alonsonál...autó és támogatottság kérdése és persze akkoriban a fiatal rokinak nem volt veszíteni valója Alonsonak sokkal nagyobb volt annál...hibázott is nem is keveset...Hamilton meg sorra szerezte a dobogókat, de év végén ez meg is bosszúlta magát...ez a 2 pilóta egy toronymagasan a leggyorsabb Mclarenben ült még néztem és bosszankodtam nagyokat, hogy már megint a Mclaren pff. aztán az maga volt a csoda h Kimi vb címet nyert sztem...

Massa pedig, mint állítólagos "vízhordó" világbajnok lett majdnem, amit a csapat szúrt el..lehet avval jönni, hogy önhibából nullázott kapásból az 1-2. futamon, de aztán összeszedte magát és szinte az év pilótája lett 2008-ban...és még hány pilóta volt a történelemben, aki nem lett vb holott az egyik legjobb volt mégsem nevezték vízhordónak.

Schumiról pedig nem kell elmondani mekkora ász volt még Massa 2006-ban nem is nyújtott rossz teljesítmény mellette, holott akkoriban a Brazíl feleannyira se volt elnyomva, mint most, Schumi még segítette is Felipét, mivel még új volt a csapatnál, sőt váltig állítom, hogy Schumitól rengeteg mindent megtanult Massa azalatt az 1 év alatt...és itt nem csak a gyorsaságra, hanem a műszaki kifinomultságra gondolok, az, hogy az autót, hogyan állítsa be a saját stílusára...Massának nem volt stílusa, de végül lett és nem is volt az olyan rossz.

Balesetével, az új szabályokkal kicsit visszaesett...egyébként te nem tartod furának, hogy pont Schumi és Massa nyilatkozta azt, hogy főként a gumik miatt szenved? szted miért? hát mert totálisan hasonló a stílusuk, ezért is mondom, hogy Massa Schumi által lett egészen jó pilóta...és nem véletlen ugyanez a gondjuk. Ha jövőre Schumi nem lesz jó, és a Merci nagyon nagyon versenyképes lesz, akkor nincs mit kifogásolni ennyit tud már 42 évesen és már nem lehet semmire se fogni, kész jönnie kell a fiataloknak. Már így is mindent elért, amit akart és semmit nem rombolt le, csak élvezi a versenyzést. Ha jövőre esetleg felveszi a versenyt a szuper Rosberggel és a vb címért fog harcolni, akkor fog nagyot nézni mindenki, és akkor bólogat mindenki, hogy igen, Schuminak tényleg gáz volt, hogy Buttonra tervezték az egész autót, és tényleg gáz volt a gumi, azóta Pirelli van és ismét ott van az élen...majd meglátjuk jövőre