• b-type
    Azért írtam Kimi-t és Alonso-t, mert ők nyertek rögtön az első futamon egy teljesen más autóval.
    ...ez a teteje, márpedig a nyeréshez mindig jó teljesítményt kell nyújtani, amit nem lehet rossz autóban, rossz érzésekkel..stb.
    Kimi-nek voltak gondjai,..nem tudta kezelni a gumikat, ahogy Heidfeld is birkózott ezzel. De a lényeg hogy át lehet nyergelni simán egy autóról egy másikra szezonváltáskor.
    Hamilton-nak egyáltalán nem volt könnyebb dolga, amikor egy jóval kisebb teljesítményű autóval...amit más stílusban kell vezetni, fellép a prototípus osztályba, az autó uralásának megtanulásán kívűl meg kell birkoznia a jóval sokrétűbb beállítási lehetőségekkel...az F1-ben már nem csak azt várják e a mérnökök hogy pontos beszámolókat tarts, tudnod kell hol keressék a javítási lehetőséget...mindezt előzetes tapasztalatok nélkül, át kell váltani a fejed, hogy több összefüggésben gondolkodj....ahol eddig csak a szárnyakkal variálhattál, és himbás egy rugótagos elsőfelfüggesztésben, ott most autóegyensúlyban kell gondolkodni ezernyi beállítás módosítási lehetőség közt.
    Alonso elvesztését azért is fájlaltam, mert így a jövő évi autó fejlesztése is az újonc nyakában volt...akinek vajmi kevés fogalma lehetett, és még tanulnia kellene. De egy év után már ő lett a zászlóshajó, és Kova' mellette a tesztember...mert másra nem volt jó sajnos mint kiderült.
    Alonso egy jóval tapasztaltabb versenyző volt, aki már letett az asztalra dolgokat, megjárt sokféle helyzetet, és rutinja van.
    Én azért szerződtettem volna le, mert ezekre akarok támaszkodni, nem bízom rá a komoly presztizsű csapatomat egy újoncra, és pláne nem vele akarom fejlesztetni a következő évi autómat, mert annak hibája tenger pénzt és a középmezőnybe való visszaesést jelenthetné.
    Amiért itt még is megváltoztak a dolgok, az Alonso volt, ő a valóban nagy tapasztalata ellenére elkövette azt az óriásinak mondható hibát hogy nem volt stabilan gyors, ..és pláne nem volt stabilan gyorsabb mint Hamilton.
    Ezek után már a zsarolás, és a rossz hangulat csak egy kiugrási lehetőség volt a szerződéséből.
    Alonso-nak ezt kellett volna helyén kezelnie,..ott megmutatni a rutinját ahol kell, a pályán ellentmondást nem tűrően megverni az újonc csapattársat.
    Az nem lehet kifogás hogy neki egy teljesen új technikát kellett megszoknia, egy megszokottól eltérőt....mert azt ebben az évben is sikeresen tudta produkálni az első futamon...és mások is.