• CommieSlayer
    "Hát, számomra meg pont az ellenkezője, igenis szimpatikus dolog az hogy állami szervek fellépnek a tech óriások ellen, mert ha ők nem, akkor ki?"
    Ezt a világon még senki nem tudta megindokolni nekem, hogy miért bízik jobban az elszámoltathatatlan államfeletti bürokratákban, mint a tech cégekben. A tech cégek szolgáltatásait személyesen le tudom mondani, az EU-s paraziták fontoskodását akkor is el kell viselnem és fizetnem kell érte, ha nem tartok rá igényt. Az EU-s parazita sokkal motiváltabb abban, hogy visszaéljen a helyzetével, mint egy magáncég, amit bármikor lekoppinthatok. A magáncég is csak akkor válik veszélyessé, ha egy politikus mögé áll. Az internet sokkal jobban működött, amíg a politika többnyire figyelmenkívül hagyta. Ha én twitter-t akarok használni, nemtudom miért jó az nekem, hogy egy nálam százszor ostobább és aljasabb EU-s bürokrata megszűri nekem a twitter tartalmát a saját politikai ideológiájának megfelelően és még kényszerít is, hogy a nevemet és címemet megadjam fűnek fának, hogy azt még 100 féle módon fel lehessen használni ellenem politikusok és adattolvajok által egyaránt.
    Szóval nem, a politikusok nem a barátaid, nem a szüleid, nem akarnak jót neked. Az EU az nem jótevők és angyalok gyülekezete. Az csak egy rakás önző, korrupt bürokrata, akik minden hatalmat a saját önző céljaik elérésére fordítanak. Minél központosítottabb a döntéshozatal, a vezetők annál kevésbé elszámoltathatók és statisztikailag annál több kárt fognak csinálni. És nem csak az EU túl központosított. Már Magyarország is az. Le kellene vinni a közigazgatást megyei vagy járási szintre. Nem lehet felösszegezni egy alföldi és egy budapesti ember igényeit. Hagyni kell, hogy midnenki a saját érdekeit képviselje, lokálisan, egymástól függetlenül, nem pedig egymás ellen. És nem kell mindenből közügyet csinálni, az is csak megnehezíti egy csomó probléma hatékony kezelését.

"Ami durva, hogy az US politikusok milyen vehemensen elkezdtek háborogni és országok közti háborúvá tenni egy MAGÁNCÉGGEL szembeni eljárást... és olyan cimkéket tettek rá hogy a musk cége elleni eljárás az amerikai NÉPPEL szembeni TÁMADÁS."
    Trump csak azért tudott nyerni, mert átmenetileg visszaszorult a cenzúra az interneten és ez főleg Elon Musk-nak köszönhető. Nyilván az amcsi politikusok is a saját érdekeiket tartják szem előtt, de ez most pont jobban egybe vág azzal, ami amúgy is erkölcsileg normális lenne. Az embereket hagyni kell szabadon kommunikálni és tájékozódni. Aki szűrni akarja, hogy te mit láthass az interneten, az nem neked akar jót, hanem magának. Nyilván ezt a tömeg felé úgy adják el, hogy ők csak a gyűlöletbeszéd ellen és a gyermekek védelméért lépnek fel, de ez csak ürügy. Az elmúlt 15 évben látványos ideológiai tisztogatás ment. Teljesen normális, békés embereket lehetetlenítettek el azért mert mondjuk nem gondolták, hogy a tranzgenderizmus egy valódi dolog lenne, vagy hogy kötelességünk lenne importálni egész Afrikát, vagy hogy a klíma pánik megalapozott lenne, vagy mert rámutattak, hogy a covid alatt a járványkezelési stratégia ellentmondott a legalapvetőbb orvosi tankönyveknek. Értem, hogy neked más a véleményed, de ha megtiltod a másiknak, hogy saját véleménye legyen és szabadon informálódjon, akkor te fasiszta/kommunista vagy és nem az igazságot képviseled.
    Utoljára szerkesztette: CommieSlayer, 2025.12.08. 15:06:54