Azért arra kiváncsi lennék, hogy a PAksi atomerőmunél használt cement az nem zavar e? Szted annak hányszorosa kell oda mig egy szélkerékhez az alap?vagy csak a 10x10m-es alapu szélkeréké a probléma?.
2012 ota nem lehet az országba szélkereket telepiteni, mert valamelyik okos kitalálta, hogy veszélyes. DE a meglévőket legalább le lehetne cserélni ujabbakra és akkor már meg töbszöröznék a termelést. Movárnál ilyen pár 100 KW os termelésuek vannak, miközben már lenne olyan ami MW energiát is tudna, ami egymaga 3x több energiát termelne mint ma az összes szélkerék egyutvéve itthon.
A hangja nem tudom, hogy milyen lenne ennek, de én 4 évig éltem kb 3-4km-re egy kb 10 szélkerék telepitésétöl és egyáltalán nem hallottam öket, söt, buzamezök és csibe farm is volt kitelepitve közvetlen a lábazat köré anynira volt rossz.
Ha azt nézzök, hogy itthon 2012 ota nem lehet szélerőmuvet telepiteni az azt jelenti ,hogy 13 éve, elötte gondolom , hogy minimum volt olyan amit már 5-10 éve letettek, tehát also hangon 20 éve termelnek anélkül, hogy le kellett volna bontani öket és elásni a darabjait.
Mondj másik olyan erőmuvet aminél 20 év altt nem kelett futöanyagot és annak a végtermékét elszállitani megvenni és megsemmisiteni?
Nem egy bonyolult szerkezet és jo a hatásfoka.