Na tudsz te ha akarsz, csak hiányos, mert nem anyniből áll az egész, hogy lerakom és aztán termel , a teljes folyamathoz hozzátartozik az urán érc kitermelés is, ami bizony az erőmu teljes élettartama alatt elö kell állitani. ennek a helyigényét és ökülábnyomát is számold hozzá, és a megsemmisétéskor a felhalmozodott melléktermékek helyét is.
ÉS akkor most én is azt kérem , hogy hol vannak a számok? az, hogy elenyésző,meg kurva sok , helyigénye nagyon kicsi... stb..
Akkor lássam a számokat, hogy tudjam nálad miből mi jött ki, mi az ami a két szemlélet különbségét adja?
Vagy amit nagyon sokszor kérsz számon rajtam a megtérülést. nem azt kell csak számolni, hogy nagyon olcso az áram amit termel, hanem azt is amenyniért az egész felépül üzemeltethetó és leselejtezhető, ezt mind meg kell valakinek fizetni és lehet, nem áram árban, de másban biztos, hogy megjelenik ez a kültség is az állam háztartásban.
És ezért nem jo példa a franciákkal hivatkozni, mert ök az atommal fuggetlenek tudnak maradni, senki nem tudja befolyásolni az árakat, hogy a fütöelem elöállitása drágult, vagy hogy egyáltalán szállitanak e nekik.
Amugy pont ezt vártam, ezt a képet, kb az internettel egyidős és mindenhol mindig ez a kép van betéve amikor arrol van szo, hogy a szélerőmuvek megsemmisitése menynire nem környezet barát és nincs megoldva. PEdig ledarálva ugyan ugy ujrahasznosithato ut alapba betonhoz keverve vagy uj szénszálas tárgyak elkészitésére. csak még nincs ,hozzá meg az ipari szintu kivitelezés, mert még nincs tömeges leszerelés.