• Attilawap
    Na igen, az érdemi egészséges vita. Azt én is hiányolom nagyon. Itt vannak pl. az összeesküvés-elméletek (laposföldesek, holdraszállás tagadók, 5G ellenesek stb.). Ezek egészen addig ártalmatlanok, amíg egy elmeroggyant nem készít pokolgépet, hogy mondjuk felrobbantson egy 5G adótornyot, ahol esetleg mások is megsérülhetnek, vagy erdőtűz nem lesz belőle, nem beszélve az anyagi kárról. Én úgy gondolom, hogy a rendszer is felelős, hogy hagynak teret ezeknek az elméleteknek, de ha nem akarnak vitázni ellenük az olyan érzést is kelt az emberben, hogy talán egy minimális igazság akár lehet is ezekben az összeesküvés-elméletekben.
    Nyilván ha egy elmélet abszolút képtelenségekre épül, akkor azt a legkönnyebb cáfolni, akkor eleve a mainstream álláspont fog jól kijönni belőle, így nincs mit kockáztatni, nincs mit veszíteni. De ha nincs vita, akkor az kérdéseket is felvet a témával kapcsolatban amikre lehet soha nem kapunk hiteles választ.
    Pont emiatt is érthetetlen, hogy miért nem hoztak még létre olyan ismeretterjesztő (szembesítő) műsorokat, ahol sorra veszik az összes népszerű összeesküvés-elméletet. Egyik oldalon a témában jártas tudósok, másik oldalon meg lennének a meg nem értett zsenik. Ezt kellene Győzike/Mónika show helyett adni a TV-ben, a társadalomnak is nagy haszna lenne belőle, illetve meglátnánk, ha a tudósok sok kérdésre nem tudnak választ adni, az eleve gyanús.

Itt az SG hasábjain is összegyűlt már az elmúlt 15 évben elég meg nem értett zseni, akiket megfelelő iránymutatással akár ki is lehetett volna kupálni, de érdemi vita hiányában ez még várat magára.

A COVID idején én is rengeteg ellentmondást tapasztaltam, főleg amikor az oltást akarták ráerőltetni mindenáron az emberekre. A vicc az, hogy én is találtam olyan ellentéteket, amiket minimális kutatómunkával (Wikipédia, orvosi oldalak, biológia tankönyv) meg lehetett cáfolni, szemben azzal amit a TV-ben mutogatott magyar/külföldi orvosok próbáltak a torkunkon letolni.