manypet#35
"Van olyan ember aki nem hallott erről a közismerten nagy átverésről?"
Mármint arra az átverésre gondolsz, ahol az ENSZ adataiban 97%-nyi tudós nyialtkozik, hoyg a CO2 okozza a felmelegedést, utána meg ránézel, és kiderül, hogy a tudósok 3/4-e irodalmár, jogász meg gender szakos? :-)
De azért jöhetsz forrással, ami cáfolja az enyémeket. Ja, és ne csak egyet. Ne mazsolázz. Tudom, hogy rohadt kínos számodra a sok-sok tény, de ettől még tény. Ne ragadj ki egyet, cáfold mindet, úgy korrekt lenne.
"nekem tökmindegy mit hiszel, de ha nem nézel utána a dolgoknak, a háttereknek"
Kettőnk közül láthatóan éppen én néztem utána. Te meg tolod a szokásos propagandát amit a szádba rágtak, bármiféle érdemi hivatkozás nélkül.
"a többit meg se nézem"
Szerintem is kurva kínos volt, mikor beégtél. Ezért muszáj érvelési hibát alkalmaznod, hogy mentsd, ami menthető. Értem én. :-)
"Most az évi átlaghőmérséklet majdnem kétszer ennyi"
Senki nem mondta, hogy nincs felmelegedés. A kiváltó okát kérdőjelezi meg az értelmes réteg. Szóval megint sikeresen beégetted magad. Gratulálok!
"Akkoriban erdők vettek körül minden irányba, most kopár minden"
Látod, ezért lett volna érdemes megnézned a linkeket. Csak mert az egyik éppen azt mutatja, hogy a felmelegedés kurvára nem okoz elsivatagosodást. Sőt, épen növeli a csapadék mennyiségét. Újabb beégést produkáltál. Egy hozzászóláson belül már három. Ügyes vagy! :-)
"Ezt sem az ember okozza ugye?"
Favágásról hallottál már? :-) Esetleg arról, hogy 100 éve szabályoztuk a folyókat, és így az alföldi területek jó része nem kerül évente víz alá?
De hogy tovább égesselek:
Az 1950es években Magyarországon 10% volt az erdőterületek aránya. Most 20% és folyamatosan növekszik. ... Na, most vajon milyen baromságot fogsz pampogni magadból? :-)
"Régen az esővíz is sokkal tisztább volt, most viszont túl savas és mérgezett."
Anno gyerekkoromban sok folyó egy szennyvízcsatorna volt. Most ezekben pisztráng fogható, ami az egyik legigényesebb hal. Anno a 60as években a Rajna is egy szennyvízcsatorna volt. Most ott is pisztráng fogható. Anno gyerekkoromban savas esők estek. Most nincs ilyen errefelé. ... Megint beégtél. Ez már a negyedik. De azért értékelem a hisztériádat. Bármelyik feminista sírva könyörögne a receptért. :-)