• kvp
    #5
    "Azért szigifikáns különbségek vannak. Moszkvából diktáltak, nem volt apelláta, Washington és Brüsszel közt gyakran jelentős érdekellentétek vannak."

    Az orosz-ukran haboru kitorese ota az EU minden amerikai diktatumot elfogad es minden ra gazdasagilag karos amerikai huzast elnez. Az EU tisztaban van vele, hogy ha az USA nem vedi meg, akkor lerohanjak oket az oroszok. Mint ahogy a varsoi szerzodes tagallamai is tisztaban voltak vele, hogy ha nem vedik meg oket a szovjetek, akkor lerohanja oket a NATO. Ilyen helyzetben jelenleg az EU barmilyen gazdasagi hatranyt es amerikai diktatumot elfogad a vedelemert cserebe.

    "Putyin rúgta fel a szabályokat és tolta ez irányba a rendszert, ezzel renegteget ártott az országának. A folyamat végén pedig egy erős Ukrajna lesz a szomszédunk akivel Orbán eléggé ellenséges viszonyt alakított ki, így nem mi leszünk a legjobb barátai."

    Csobe huztak de nagyon es eleg hulye volt, hogy onkent belesetaljon. Ha megvarja, hogy Ukrajna EU es NATO tag legyen, akkor jott volna Feheroroszorszag mint kovetkezo felszabaditando orszag. Ha nem izolalja Oroszorszagot a nyugattol, akkor elobb-utobb a sajat lakossaga donti meg a rendszert, mert inkabb a nyugathoz akarnak tartozni. Es a nyugat alatt most azt a globalis vilagrendet ertem, amit az USA es az EU kepvisel.

    A mostani folyamat vegen varhatoan egy eros Europai Egyesult Allamok lesz, aminek Ukrajna is a tagja lesz. Magyarorszagnak, legalabbis a mostani magyar kormanyban nem celja, hogy az EU egyik megyeje legyen. Egy europai parlament, hatarokon atnyulo partlistakkal es kozvetlen alatta a helyi onkormanyzatokkal gyakorlatilag a szabadsagharc leverese utani, a kiegyezes elotti Magyarorszagot hozna vissza, amikor a magyaroknak csak minimalis beleszolasuk volt barmibe. Az EU lakossaganak csak 2%-at adjak a magyarok, egyszeruen semmilyen szavunk nem lenne, meg akkor sem ha 100%-ban egyseg lenne az orszag. Ugyanezen okbol ertelmetlen lenne lemondani a jelenlegi EU-s magyar vetojogrol is, mert 2%-os szavazati arannyal soha nem kellene figyelembe venni a magyar velemenyt.

    A magyaroknak erdeke lenne egy europai konfoderaciohoz es szabadkereskedelmi zonahoz tartozas, de egy foderalis allamhoz valo csatlakozas az orszag gyakorlati megszuneset jelentene. Ha tovabb megy az EU ezen az uton, akkor Magyaroszagnak csak a svajci modell marad mint egyetlen lehetseges menekulout. Felteve, hogy minden kornyezo allam tiszteletben tartja a jelenlegi harainkat es nem szallnak meg mint tettek azt a nemetek Ausztriaval 1938-ban. Egyebkent a magyar kormany az EU val folytatott targyalasai nagy mertekben hasonlitanak az osztrak kormany Nemetorszaggal folytatott targyalasaira az anschluss-t megelozo idoben. Valoszinuleg elobb-utobb az EU is meg fogja unni a targyalasokat es jelenleg is csak az orosz-ukan haboru miatt toleransak velunk.