• defiant9
    #34
    1."csak minekután te a tárgytól eltérve hanyattdobtad magad"
    Nexus6 hazugság++
    Ezt te jelentetted ki (vagyis akkor ez ontopic ebben a pontban):
    "az ENSZ BT felhatalmazás nélküli támadás, agressziónak minősül"
    Ere mondtam hogy minden támadás agresszió, ergó nem mondtál semmit ami nem triviális, csak kihátráltál egy lózunggal.
    Erre viszont már nincs érved. Vagyis a pontot buktad.

    2. "Mi a vita tárgya?"
    A vita tárgya az lett hogy megint elsunnyogsz amint sarokba szorulsz. Nem tudsz jobb - reális/kivitelezhető - alternatívát felmutatni a koszovói népírtás kapcsán, csak savazod a BT határozat nélküli NATO megoldást. Mindezt bullshiteléssel(nem csak katonai megoldás létezik a problémákra) meg mellébeszéléssel(nem mennék bele részleteiben) fűszerezve.
    Nexus6 megfutamodott.


    3. "Mik azok a szempontok, amiket az én csöpp agyam nem tud felfogni"
    Pl. a Duna mint határfolyó, ui. jól láthatóan ott húzták meg a határt, Pozsony mint főváros lokációja, magyarok rossz renoméja, vasutak helyzete, vesztes oldalon lét.
    Nexus6 megfutamodott
    "Tehát arra a kérdésre nem mersz érdemben válaszolni, hogy nemzetiségileg minek is tartod magad."
    Nincs relevanciája, amit én mondok az nemzetiség és előjel független elv.
    "hogy a Trianoni rendezés a magyarság részére hátrányos volt."
    Igen és? Ettől még áll hogy nem csak a nemzetiségi szempontok voltak az asztalon, Trianon sem következtelen vagy esetleg ha azt is vizsgáljuk, hogy ezen más szempontok alapján is született a döntés nem csak az az 1 alapján amivel te keresed a magas korrelációt.
    Értem én hogy próbálsz elterelődni és nem erről a szűklátókrű minősítésedről beszélni, de abban nem vagyok partner. Az eredeti állításod így cáfolva.

    4. "Ha a katonák túl hirtelen túl nagyszámban esnek el,"
    "ami a jelenlegi behazudott/felturbózott veszteségszámok mellett sem valószínű, egyik oldalról sem"
    "A túl hirtelen nő a veszteség azt úgy értettem, hogy túl hirtelen nő a kiképzett, felkészített, tapasztalt katonákban mutatkozó veszteség."
    Még mindig ott tartunk hogy kijelentetted hogy ez nem egy reális/valószínű opció. Visszavonod ezen kijelentésed(igen/nem)?
    Nexus6 kihátrált

    5.a "akkor csak 3 év!."
    Erre forrás? Nexus6 nem tudott forrást adni. Nexus6 megfutamodott ezen pontban.
    Ukraine does have more trained fighter pilots than aircraft at present. But even training experienced fighter pilots on a new plane could take up to four months
    internal U.S. Air Force assessment that concludes it would take only four months to train Ukrainian pilots to operate American-made F-16 fighter jets

    Tehát miért is vagy okosabb a kérdésben mint aki ezt a jelentést írta?Nexus6 kihátrált

    7. "az nem azt jelenti, hogy a fegyverzet alakalmazásában, kötelék légiharcban és földi erők támogatásában is részt tud venni azzal a típussal."
    És ki mondta hogy azt jelenti. Nexus6 szalmabáb érvelési hiba++. Attól hogy nem veterán pró ace F16 pilóta attól még hasznos F16 piltóta aki értékes küldetést is végre tud hajtani. Van pozitív harcértéke, akár több olyan feladatot is végre tud hajtani amit is mintha mig29-ben ülve nem tudna. Nexus6 megfutamodott és cherry picking-be menkült.

    6,8 "A hadigazdasággal kapcsolatban amit írtam az továbbra is fennáll, akkor is ha nem ismerjük a konkrét tényeket, termelési adatokat"
    Valóban, amit ismerünk az hogy elvi szinten mekkora hadipar van nyugaton és mekkora GDP, ez a hadigazdaság felső korlátja.
    Ezen adat alapján Oroszország belekényszeríthető egy olyan anyagháborúba ami szükségszerűen kifullasztja, a nyugat pedig nem.

    "Szóval eddig az oroszok bírják. Mi a cél évtizedekig fenntartani ezt a konfliktust, az kinek is jó?"
    Putyinnak ezek szerint jó(de én nem gondolom hogy évizedekig húzná, ez az időtáv nem reális ostobaság volt részedről). Csak ki kéne vonulnia Ukrajnából a saját határai mögé és véget is érne a háború(viheti a donbaszi szakadárokat, meg kollaboráns ukrán állampolgárokat, cserébe visszaadhatja az elrabolt ukrán gyerekeket, és fizethet egy jókora háborús kártérítést az okozott rombolásért) Nyilván ami utána jönne az nem lenne neki annyira jó, úgyhogy ezt a relatív jóságot köszönhetjük az ostoba konokságának.