• NEXUS6
    #33
    ENSZ felhatalmazás - agresszió
    Bizonyára még nem tűnt fel, hogy azért jelölök, egy egy témát egy bizonyos címmel, hogy attól jó szokásod szerint ne térjünk el. Ez a jelenlegi azzal foglalkozna, hogy a nagyhatalmak RU és sajna az US is soxor xarik bele abba a nemzetközi biztonsági rendszerbe, amelynek ők állnak a csúcsán és gyak jogellenesen kezdenek agressziót egy másik ország ellen.
    Miért? Nagyon egyszerű a válasz, amit erre egy nagyhatalom esetében lehet adni: Mert megteheti!
    Érezve a fenti nyilvánvaló tény saját értékrendedre romboló jellegét az US akciói tekintetében neki állsz most szerecsenmosdatásba menekülni. Amibe én azonban nagy tisztelettel nem mennék bele!
    Nem megfutamodtam, kis barátom, csak minekután te a tárgytól eltérve hanyattdobtad magad, hogy egy nagy iszapbírkózásra felkészülj, én csak állok, várok hogy a feltett témára érdemben reagálj, mondjuk a megállapításom valóság tartalmát egyértelműen elismerd, és közben röhögve nézem ahogy forgolódsz kínodban a sárban. XD

    Nemzetiségi kédések
    Tehát arra a kérdésre nem mersz érdemben válaszolni, hogy nemzetiségileg minek is tartod magad. Ez azért így látatlanban is jelzi a hozzáállásod. A magam részéről újra megállapítanám, hogy identitásodban akár az vagy akár nem, az álláspontod Trianont illetően, ha nem is kifejezetten magyarellenes, de szembe megy a magyar lakosság véleményének, beleértve a baloldalt is, többségével. Illetve a második kérdést tekintve, hogy egyéb indokokat hozol fel az alapkijelentéssel szemben, valójában elismered annak elsődleges jelentését, és valójában tudatában vagy azzal a ténnyel, hogy a Trianoni rendezés a magyarság részére hátrányos volt.
    Persze voltak itt egyéb szempontok is, amiket itt soroslsz, és amelyek megjegyzem, pont ugyan annyira voltak képlékenyek, mint a meghúzandó határok, vagy épp az általam fő szempontnak tartott nemzetiségi kérdés. Tiszta sor, hogy a Kiegyezéssel bizony a magyar vezetés a birodalmi felelősséget is szépen a nyakába vette, de hogy van az, hogy Trianon szerint még mi adtunk át területeket Ausztriának?
    Meg lehet állapítani, hogy valójában olyan álláspontot védsz ez ügyben, ami már akkor meghaladott volt, amikor a paírra az aláírások rákerültek. De ismétlem a kérdés azért érdekes, mert annak vonzata Ukrajna feldarabolása kérdésében is jelzésértékű lehet.
    Ősszegezve tehát nem állok messze a valóságtól, ha azt mondom, hogy az Ukrán rendezés kérdésében is a Trianoni mintát követnéd?
    Gondolom nem, épp hogy ennek a soknemzetiségű országnak a területi integritásának fenntartását tartod kívánatosnak. Hát csak rá akartam mutatni az eddigi hozzászólásaid ellentmondásosságára, ameit továbbra sem tudsz feloldani!
    És amely ellentmondást pontosdan egybevág a nyugati államok ez ügyben mutatott kiszámíthatatlanságával és következetlenségével.

    Hadigazdaság felpörgetése - elhúzódó háború
    Veszteség kérdést nyilvánvalóan nem fogod fel, hogy itt mint az első példám is tükrözi, elsősorban kiképzett szakember, gyak harckocsizó/pilóta elvesztését jelenti, amelynek pár száz fős nagysága a behazudott százezres veszteségekben eltörpül, jelentéktelennek tűnik, még ha ez azzal ellentétben valós is.
    Ismétlem nem értesz a repüléshez sem. Az hogy pár hónap alatt felszáll és önállóan végigrepül egy iskolakört, esetleg egy útvonalt, az nem azt jelenti, hogy a fegyverzet alakalmazásában, kötelék légiharcban és földi erők támogatásában is részt tud venni azzal a típussal.
    Egyes gép, géppár, légi harcászat, nézz utána, ha nem értesz egyet a szavaimmal, és indokold, érvelj. Vagy ha vitatni nem tudod, fogadd el. Tiudod a vita így működik, ha eddig nem tűnt volna fel. Gúgli a barátod, sok sikert a tanuláshoz!
    A hadigazdasággal kapcsolatban amit írtam az továbbra is fennáll, akkor is ha nem ismerjük a konkrét tényeket, termelési adatokat. Csak a harci sikerekből/sikertelenségekből, az alkalmazott fegyverekből és azzok hiányából következtethetünk vissza.
    Pl. az ukrán tavaszi offenzíva gyak szőrén szálán eltűnt. A Leopard 2/Challenger harckocsik kb 2 hónapja megérkeztek Ukrajnába ezidáig semmi hír róluk. Bakmut elesett, az oroszok pedig már nem csak a készletezett rakétákat indítják, hanem a szankciók bevezetése óta gyártottakat, tehát a legmodernebb fegyverzet tekintetében a szankciók ezidáig hatástalannak tűnnek. A háborúm elején kb. 20 Tornádó MLRS indítójuk volt, ebből most már 100 van nekik. stb. stb stb.
    Ugyanakkor a nyugat kénytelen újjabb és újabb adukat, mst pl az F-6-osokat elóhúzni, amiket korábban nem akartak. Szóval eddig az oroszok bírják. Mi a cél évtizedekig fenntartani ezt a konfliktust, az kinek is jó?