• defiant9
    #28
    1. "Szerbia. Ebbe én nem mennék bele részleteiben,"
    Tehát Nexus6 nem tudott megoldást adni a problémára, ahogy az ENSZ BT sem. A NATO tudott. Az hogy akár ENSZ BT határozat nélkül (mivel ott ül egy vétójoggal rendelkező Oroszország) kényszerítették térdre a népirtást végző szerbeket egy helyes akció volt, sok életet mentettek meg. Két rossz közül ez volt a kisebb.

    2. "az igazából csak a nyugati országok esetében bizonytalan és erre vonatkozott az én megállapításom is."
    Ismét olyan ostoba vagy hogy true/false-ra próbálod szűkíteni 1-1 komponens (itt a nemzetiségek helyzete) súlyát egy döntésben. Ez egy elem, amit valamilyen szinten mindig figyelembe vesznek, tehát rámondhatjuk azt is hogy nem esetleges, de persze soha nem pontosan ugyanolyan relatív súllyal, mivel minden helyzet más és más, tehát rámondhatjuk hogy esetleges. A helyes megállapítás az lett volna hogy jellemzően a nyugati országok veszik figyelembe legnagyobb súllyal a nemzetiségek helyzetét, és hozzátehetetted volna hogy szerinted ez lehetne magasabb. Tehát pl. a Koszovói albánok mészárlása kapcsán hozott döntésükben lehetettek volna 'szenzitívebbek' és hamarabb odacsaphattak volna a szerbeknek, vagy kikényszeríthették volna az albán többségű országrész függetlenedését, és persze azt is mondhatod hogy szerinted túl szenzitívek voltak. Ez innentől a te szubjektív magánvéleményed, nem egy objektív igazság.

    "Trianon? Tudod mit, ebbe sem mennék bele részleteibe, "
    Nexus6 felhozta Trianont, de nem tudja/akarja megvédeni az álláspontját. A racionális vita szabályai szerint így ezt buktad.
    Trianon is figyelembe vette a nemzetiségek arányát csak egyes területeken más faktorok döntöttek.

    "Ha a katonák túl hirtelen túl nagyszámban esnek el,"
    "ami a jelenlegi behazudott/felturbózott veszteségszámok mellett sem valószínű, egyik oldalról sem"
    Nexus6 megfutamodott ezen pontban.

    "akkor csak 3 év!."
    Erre forrás? Nexus65 nem tudott forrást adni. A kijelentése így alátámasztás hiányában megdőlt. Egyébként ordít róla hogy ez a szokásos Nexus6 hasraütéses bemondás szám volt, aminek köze nincs a valósághoz.
    Ukraine does have more trained fighter pilots than aircraft at present. But even training experienced fighter pilots on a new plane could take up to four months.

    "GDP-k nagysága->gazdaság teherbíró képessége"
    Nexus6 megfutamodott a pontban.

    "belőlük egységes, bevethető alakulat "
    Nexus6 megfutamodott a 2 fős kötelékek/1 gépes küldetések relevanciája kapcsán. Bukta.

    "Hadigazdaság felpörgetése - elhúzódó háború
    Már megbocsáss, majd ha a kijelentésemmel szemben megfogalmazol egy ellenvéleményt"
    Én prezentáltam a szemben álló gazdaságok teherbírását hozzávetőlegesen reprezentáló GDP adatokat. Mit tudtál ezen számokkal szemben felmutatni. Várom a te számaidat. (számok hiányában ui. az összehasonlítást nem lehetséges)

    Kérdés: Ukrajna nem képes F16-okat üzemeltetni/bevétésre küldeni mondjuk 1 év távlatában. Igen/Nem?
    Nexus6 válasza: "Szerintem nem."
    Ezt akkor rögzítjük, és visszatérünk rá ha változik a helyzet ezzel kapcsoltban. Maga a karbantartás problematikája egyébként valós, a kérdés az hogy meg tudják-e oldani(vélhetően azért kérnek gépek mert úgy vélik az ukrán légierő műszaki szakemberei hogy meg tudják és nem csak a hangárban pihentetnék). Az amerikai álláspont az hogy nem a vadászgép most a legjobb ár/érték arányú eszköz amivel az ukránok előrébb jutnának, több európai NATO tag hozzáállása rugalmasabb ebben Az mindenesetre biztos hogy jelenleg géphiány miatt a földön ücsörgő ukrán pilótáknál hasznosabb az amelyik (akármilyen) vadászgépen ül, akár csak azért hogy a hátországot támadó done-okat vagy cirkálórakétákat semmisítsen meg.