• defiant9
    #26
    "Mi az ÉN kitalációm?!! "
    Kb. az hogy az ENSZ BT-re bíznád az olyan problémák megoldását is amiben az egyik BT tag vagy annak vazallusa érintett. Erre a vétójog miatt nem alakams a szervezet.

    "Ember nem kötelező támadni, nem csak katonai megoldás létezik a problémákra, "
    Tehát ott tartunk hogy ölik a szerbek az albánokat. Várom a konkrét megoldásod. Hogyan tovább? Az hogy elsunnyogsz a válasz elől lózungolni csak azt mutatja hogy ismét a sarokba szorultál.

    "Ember, miért említettem volna az orosszokat!?"
    Ok. Akkor én megemlítem:
    "Az, hogy az orosz/szovjet békerendezések, diktátumok mikor mennyire veszik figyelembe a nemzetiségi vs ország területi integritási kérdéseit, az teljesen esetleges"
    Akkor megállapíthatjuk hogy mindenki követekezetlen, főleg ilyen időtávban. Nexus6 megállapításának így nem sok relevanciája volt.

    "Következetesség az hogy határfolyó mentén húzom meg a határt, akkor is ha mindekét oldalon lesznek döntően más nemzetiségű falvak."
    Nexus6 megfutamodott hogy pl. Trianon kapcsán bizonyítsa hogy nem következetes volt a döntés. Az pl. hogy Ukrajnában ki az orosz az sem definit, az hogy pl. valaki orosz anyanyelvű az simán nevezheti magát ukránnak, és elég sokan így is tesznek. Az hogy egy totál illegitim nevetséges népszavazást letoltak a ruszkik az is csak azt bizonyítja hogy törvénytelen eszközökkel operálnak.

    "Ha a katonák túl hirtelen túl nagyszámban esnek el,"
    "ami a jelenlegi behazudott/felturbózott veszteségszámok mellett sem valószínű, egyik oldalról sem"
    Nexus6 megfutamodott ezen pontban.

    "akkor csak 3 év!."
    Erre forrás?

    "GDP-k nagysága->gazdaság teherbíró képssége"
    Nexus6 megfutamodott a pontban.

    "De álmodozzál, ahogy az ukránok is teszik."
    Mert te aztán innen a fotelből szakértő vagy, és jobban értesz hozz mint az US/UK/Belgium/Hollandia/Ukrajna katonai döntéshozói akik ezirányba viszik a rendszer. Lol.

    "belőlük egységes, bevethető alakulat "
    Lol. Azt hiszed hogy egyszere indul majd 60 F16-os a küldetésre? Simán lehet hogy csak 2 száll fel, egymást jól ismerő pilótákkal, de olyan is van hogy egyedül megy: https://www.youtube.com/watch?v=AbSpWo4WbIY

    Akkor rögzítsük. Határázottan/magabiztosan kijelented hogy az általad ismert problémák miatt Ukrajna nem képes F16-okat üzemeltetni/bevétésre küldeni mondjuk 1 év távlatában. Igen/Nem? (próbálj ne elsunnyogni a válasz elől)
    Nexus6 elsunnyogott. Beszari módon csak a szája jár ismét. Ilyen sunyi jellemtelen alak.

    "és a nyugat pedig nem akar teljjes mellszélességgel, akár a nyugat és Oroszország közötti nyílt katonai konfliktust is felvállalva, kiállni Ukrajna mellett"
    Nem is kell teljes mellszéleségben, NATO haderő bevetésével kiállni. Csak küldeni kell a robotrepülőgépeket, rakétákat, légvédelmi üteget, lövegeket, páncélosokat, vadászgépeket. Az ukránok majd lövik ezekkel az oroszokat., Putyin meg egyre inkább kifogy a 10 millió USD-s darabárú Kinzhal-okból. Ismét csak az a történet vége hogy kinek a gazdasága bírja a sok-sok milliárd dollárt kigazdálkodni. A NATO-nak tökéletesen megfelel hogy napról napra kisebb az orosz katonai fenyegetés nagysága, mehetne akár 1:1-ben is az anyagháború. Kazahsztán és társai közben meg szépen rájöttek a hogy Moszkva csak egy fogatlan oroszlán akitől nem is kell annyira félni. Az orosz haditechnika ismét csak leszerepel a fronton a nyugati technikai fölénnyel szemben, a fegyverpiaci eladásoknak is odaver, Putyin meg felsül a wunderwaffe propagandájával.