• defiant9
    #22
    "de ettől még nem lesz kitaláció."
    OK. Akkor nézzük hogy a kitalációd hogyan védte volna a koszovói albánokat.
    Szerbia támad, irtja a népet, az ENSZ BT-ben Oroszország vétó jogánál fogva pedig blokkolja Szerbia bombázását lehetővé tevő BT határozatot. Hogyan tovább?

    "Ismétlem. Kevered a fogalmakat"
    Nexus6 csak mantrázni tud. Az érvekre reagálni nem. Megismételem:
    Leírtam hogy miért a NATO/EU érdeke az erős Ukrajna, ezért is fegyverzik fel ezek. Amennyiben ezek az érvek nem állnak fent akkor cáfold meg őket. Na ez már nem megy, csak a saját szalmabáboddal hadakozás.

    "az nem azt jelenti, hogy ez csak nyugati specialitás lenne"
    OK. tehát senki nem tökéletesen következetes (főleg ilyen évszázados időtávokban egy változó világban). A nyugat kiemelése ilyen téren csak cherry picking volt a részedről. Egyébként nem tudnád definiálni azt sem hogy mi az hogy következetes, itt csak egy bullshit, minden történelmi helyzet más és más. Simán mondok mindre olyan szabályt ami alapján teljesen következetes volt miden döntés, csak hozzácsapok pár specifikus feltételt. Totál logikáltan vagy ismét.

    "nekem marhára nem úgy tűnik, mintha az oroszok ki akarnának ebből szálni."
    Ahogy a nyugat sem, elmondták hogy Oroszország nem nyerhet ez a deklarált cél. Akkor ebből milyen eredményre jutsz? Én arra hogy az veszít aki kifogy pénz/paripa/fegyverből.

    "A nyugat számára a szűk keresztmetszet Ukrajna emberi erőforrása lehet. Ha a katonák túl hirtelen túl nagyszámban esnek e"
    Ha a nagyanyámnak t.ke lett volna akkor ő lett volna nagyapám. Vezesd le kérlek hogy a jelenlegi napi számokból vagy az utolsó 365 nap átlagából hogy következik az általad vízionált végállapot.
    Én levezettem hogy a rakéták és az anyag sokkal gyorsabban fogy és gyakorlatilag a közvetett/hírszerzési információk alapján már most nem elhanyagolható leürülés van mindkét oldal készletieben, tehát ez egy szűk keresztmetszet (mit minden anyagháborúban). Ezzel a ténnyel szemben neked van egy mi lenne "Ha"-d. Lol.

    "1/10 annyi pilóta."
    Ukrajna 60 darab F16-ost kér(ez pár %-a szolgálatban lévő gépeknek), ennyi (átképzendő) pilótája pedig eleve van. Egyébként vadászgépre meg simán lehet veterán zsoldosokat is felvenni, kapnak egy ukrán zászlós overált és mehetnek is. Patriot védi a seggüket, ezek a fickók egész életükben arra készültek hogy vadászgéppel harcoljanak, én biztos vagyok benne hogyha ott lehetőség hogy F16-el küldetéseket hajtsanak végre ukrán területen arra lehet találni 60 embert, ahogy arra is lehetett annó hogy a RAF színeiben harcoljanak aktív! amerikai pilóták amikor még nem léptek be a 2.VH-ba. Szerintem még az is működik hogy technikailag leszerelnek az USAF kötelékéből, a háború végén pedig vissza, a szolgálati lapjukra meg rákerül hogy frontline experience, a légierőnek nagyon értékesek éles bevetéseken harci tapasztaltot szerzett/bizonyított pilóták.