• NEXUS6
    #21
    ENSZ felhatalmazás - agresszió
    Mi az én kitalációm?
    Hogy az iraki, koszovói támadás, agresszió ENSZ felhatalmazás nélkül történt?
    Ez tény!
    Mégegyszer mondom, az, hogy ez nem jó, azzal én nem tudok mit kezdeni, de ettől még nem lesz kitaláció. A világkormányt nem tudom miért akarod a számba adni, ilyesmiket én nem írtam. Én azt írtam, hogy tekintve, hogy, amit írsz az ENSZ úgy működik, ahogy, ezért az oroszok elítélése, szankcionálása, az eredeti helyzet visszaállítása nem automatikus, ahogy az említett esetekben, a felhatalmazás nélküli támadás ellenere az USA ellen sem volt az.

    Erős Ukrajna
    Ismétlem. Kevered a fogalmakat. "Az, hogy mi lesz, meg mi lenne szerinted a kívánatos, meg mik is a politikai szereplők érdekei, azok különböző dolgok."
    Leírtam, hogy miért nem érdeke nyugatnak az erős Ukrán NATO-tag hadsereg/állam. Erre te semmit nem reagálsz csak úra megismétled a saját gondolatmeneted, hogy na majd hogy kenjük el a szemét Putyin száját.
    Értem én, de ezzel az Ukrajna jelentette konfliktus góc nem oldódik meg, potenciális konfliktushelyzetet jelent a nyugat és a nukleáris szuperhatalom Oroszország között, ami lássuk be hosszútávon nem egészséges az emberiségnek.

    Nemzetiségi kédések
    Szövegértés. Az hogy amit írtam, hogy a béke-szerződésekkor/nemzeti érdekek kezelésekor a nyugat nem mutat egy következetes, egységes képet az nem azt jelenti, hogy ez csak nyugati specialitás lenne. "Butaság ezt nyugati 'specialitásnak' feltüntetni." nos ilyet én veled ellentétben nem is mondtam. XD
    Csak azt jeleztem, hogy ahogy bizonyos államok szétcincálását asszisztálta a nyugat, úgy egyáltalán nem biztos, hogy nem enged akkor amikor majd a békeszerződéskor Ukrajna területi integritásáról, vagy annak megsértéséről kell dönteni, akár a nemzetiségi érdekekre, akár másra hivatkozva.

    Hadigazdaság felpörgetése - elhúzódó háború
    Szövegértés, újra. Ismétlem, nekem marhára nem úgy tűnik, mintha az oroszok ki akarnának ebből szálni. Nem tudom mire vonatkozik az ehez kapcsolódó fejtegetésed, hacsak nem önmagaddal vitatkozol. Visszautalnék a korábbi hsz-emre, tekintve hogy a háború folyamán, mind Ukrajna NATO csatlakozásának akadályozása, mind az ukrán haderő pusztítása, mind pedig az orosz nemzetiség védelmének kiterjesztése érvényesül, ezért nekik éppenhogy érdekük a háború, akár vég nélküli folytatása.
    A kérdés nem az, hogy milyen erős a nyugat jelentette hadiiparri koalíció és milyen erős az orosz gazdaság biztosította hadiipari kapacitás, hanem hogy ebbe a konfliktusba melyik oldal mennyit hajlandó belenyomni, és mikor gondolja, hogy ez már túl nagy veszteség. Az az erőfeszítés amit a nyugat hajlandó és amit oroszország képes produkálni jelenleg kb egálnak tűnik. Ezért nem is igyekszik egyik fél sem igazán a tárgyalóasztalhoz ülni. De javíts ki, ha tévedek.
    A nyugat számára a szűk keresztmetszet Ukrajna emberi erőforrása lehet. Ha a katonák túl hirtelen túl nagyszámban esnek el, akkor félő, hogy hasonló szituáció ismétődik meg, mint a III. Birodalom bukásakor. Tekintve, hogy akkor is pl. másfél ezer Me-262-t legyártottak ugyan, amire azonban volt kb 1/10 annyi pilóta.