• defiant9
    #20
    "ENSZ BT felhatalmazás nélkül lett megindítva"
    Igen, mivel Oroszország megvétózta volna. A vétójog miatt működésképtelen a rendszer, és a kitalációd ami erre építenéd a megoldásokat. Nincs világrendőrség/világkormány aki rendelkezik olyan végrehajtó hatalommal hogy elszámoltatná pl. az Oroszokat a búcsai mészárlásért.

    "Itt megint összetéveszted a fogalmakat"
    Nexus6 szalmabáb érvelési hiba++. Leírtam hogy a NATO/EU érdeke az erős Ukrajna, ezért is fegyverzik fel ezek.

    "hogy az oroszok a fenti álapot elkerülése érdekében bármit is hajlandóak megtenni"
    Bármit amire a lehetőségek teret adnak.

    " destabilizáló tényezőt magát, amit viszont a nyugat is el akar kerülni."
    Persze el akar kerülni de nem minden áron. Ezt mérték fel a Kreml-ben hibásan. Azt hitték a nyugat csak limitált segítséget ad. Hát nem, egyre komolyabb fegyvereket ad, ezzel szép lassan főzi meg Putyin a kondérban, aki kiugrani már nem tud arcvesztés nélkül. Van olyan scenario hogy ebbe a (jóval erősebb) NATO-val harcol(t)unk kommunikációval próbál majd meg kihátrálni az orosz propagandagépezet.

    "Az, hogy a nyugati békerendezések,"
    Trianon a szovjetek rendezése is volt. Ahogy mondjuk Finnországtól, Japántól vagy Ukrajnától területek elcsatolása. Butaság ezt nyugati 'specialitásnak' feltüntetni.

    "Az oroszoknak megfelel egy takaréklángon, minimális erőfeszítéssel fenntartható konfliktus"
    Csakhogy ezt nem ők döntik el. Ha közben indítgatják rájuk a rakétákat meg bombázza őket a légierő akkor azért szép lassan elfogynak és kiszorítják őket Ukrajnából. Ha ez megfelel nekik akkor OK.
    Ha minden nap vesztenek x tankot az oroszok, de pótolni ennél kevesebbet tudnak, akkor a NATO szépen annyi tankot ad Ukrajának ami meghaladja ezt a számot, így idővel kimerülnek az orosz páncélos/rakéta készletek. Ez még valóban odébb van, a lényeg hogy Oroszországnak nincs ráhatása hogy ez a fegyverkezési verseny milyen intenzitású(mivel a saját mozgástere kisebb), ezt a nyugati stratégák döntik el, ha feltekerik a lángot akkor Oroszország hamarabb bedobja a törölközött, ahogy ez a Szovjetunióval is történt. A felső limit a gazdaság teljesítőképességéhez aránylik. Arról van megbízható adat hogy Oroszország ezen a téren jóval gyengébb a vele szemben álló országokhoz képest, a tényleges haditermelés értelemszerűen mindkét oldalon hadititok, ostoba vagy ha azt hiszed hogy ilyen publikus adatok elérhetőek.
    Jelen állás szerint az elfogadott nyugati/NATO cél az hogy Oroszország nem nyerhet, ehhez elvi szinten megvannak az erőforrások. Oroszországnak hiába az a célja hogy nyerjen ha ehhez elvi szinten nincs gazdasági ereje, a felhalmozott készletei fogynak.