• defiant9
    #18
    "Az ENSZ BT felhatalmazása nélkül semmilyen agressziónak nincs jogalapja"
    Ahol Oroszországnak vétó joga van, ez így nyilván egy nem működőképes kitalációd. Az ENSZ sajnos ilyen, a vétójog miatt nagyjából működésképtelen kritikus kérdésekben. Abban mindenesetre egyetértünk hogy az orosz támadás jogszerűtlen, és jogalap nélküli.

    "nyugatnak pont ugyan úgy érdeke Ukrajna kivéreztetése, mert egy katonailag erős, nyugatbarát, akár NATO tag/vagy akár nem NATO tag Ukrajna potenciális konfliktusforrás Oroszországgal"
    Lol. Ez egy tökéletesen illogikus végkonklúzió. A háború végén egy erős Ukrajna lesz kitömve nyugati fegyverekkel. A NATO ellen persze esélye sem lenne egy ilyen Ukrajnának, de Oroszország ellen már igen. Oroszország pedig nem meri újra megtámadni Ukrajnát amint az NATO tag lesz. Ez egy NATO-nak tökéletesen megfelelő állapot.

    "hogy azt a háború utáni rendezés során nem szükséges figyelmbe venni"
    Figyelembe lehet venni, de ez nem teremt semmiféle jogalapot arra hogy Oroszország 1cm2 területet is kapjon.

    "az ukrán politikai rendszerbe megfelelő befolyást biztosítva"
    Vétójogot kértek bármire, na azt nem fogják megkapni. Oktatásról, nyelvhasználatról, ilyesmiről lehet beszélni, egyeztetni, garanciákat kapni.

    "Valóban a háború végkimenetelét a hadiipar felporgetése fogja hosszútávon eldönteni."
    Ami pedig a gazdasági képességek függvénye. A náci Németország is ezért vesztette el a háborút mert nem bírt annyi fegyvert gyártani mint a szövetségesek.
    GDP 2021 (USD million)
    Russia =1,775,800
    (csak a főbb támogatók) United States+Germany+United Kingdom+France+Italy+Canada+Netherlands+Poland=39,131,643
    Ez egy sokkal nagyobb arányú különbség mint amibe a 3. birodalom belebukott. A nyugat szépen pörgeti fel a katonai költéseit, de eleve nem is voltak pariban a NATO vs. Orosz hadikiadások.

    "A háborút a jelenlegi szinten még évekig tudja folytatni"
    A jelenlegi szint már eleve egy megroppant szint, spórolnia kell a rakétákkal/tüzérséggel. Most hogy elkezdetek akár a Krímet támadni képes robotrepülőgépeket kapni az ukránok az nagyon kellemetlen ütés lesz az orosz logisztikának, és a háború egyik legfontosabb(ha nem a legfontosabb) komponense a logisztika. Idővel meg fogják kapni a vadászgépeket is, és átveszik a légtér feletti dominanciát, onnantól orosz támadó műveletekről nem nagyon lehet majd beszélni, csak idő kérdése lesz hogy lebombázzák őket. A NATO pedig azt kapja hogy a végén lesz egy gyenge Oroszország akit Európa már egyedül is kordában tud tartani, az USA+Japán+Ausztrália pedig Kínára tud fókuszálni.