• kvp
    #11
    Szerintem erdemes lenne megnezni a konkret nyugati es orosz celokat. Az oroszok celja egyreszt a teruletszerzes, tehat a szovjetunio letrejotte elotti orosz hatarok helyreallitasa. Ez kb. olyan irrealis mintha a magyar allam megprobalna visszaszerezni Erdelyt. Masreszt a haboruval izolalhato oroszorszag a nyugati hatasoktol, ezaltal megakadalyozva oroszorszag nyugatiasodasat es a globalizaciot tamogato politikai erok hatalomra keruleset.

    A nyugati celok eredetileg Ukrajta megszerzese a nyugati gazdasagi szferaba, bevonasa az EU-ba es persze ez elott a NATO-ba, hogy megvedjek az oroszoktol. Ez utobbi nem sikerult idoben, az oroszok idoben leptek es megelozeskeppen valasztottak le a Krimet. Az eredetileg a Don medenceben kirobbantott konfliktus cleja az volt, hogy egy elhuzodo lassu konfliktussal megakadalyozza Ukrajna NATO tagsagat es EU integraciojat.

    Az oroszok (konkretan Putyin) hibaja az volt, hogy teljes haborut robbantottak ki egy gyors rendszervaltas tevhiteben. A nyugat reakcioja pedig az volt, hogy Ukrajna tamogatasaval kivereztessek Oroszorszagot, amig az vagy visszavonul (esetleg a Krimet megtartva) vagy teljesen osszeomlik.

    A nyugat erdeke jelenleg az, hogy a haboru eltartson addig amig Putyin meghal vagy levaltjak, majd az utodjaval targyaljanak. Felmerult, egy nyugat barat orosz babkormany letrehozasa is, ami lehetove tenne Oroszorszag teljes lefegyverzeset es nyugati integraciojat is. Putyin pont ezt akarta megakadalyozni a haboru kirobbantasaval.

    Jarulekos veszteseg, hogy a nyugat vagy velunk vagy ellenunk hozzaallasa szinte az osszes semleges allamot az akkor inkabb Kinaval dontes meghozatalara kenyszeritette. Az eddig semleges allamok vagy belepnek a NATO-ba (lasd: Finnorszag, Svedorszag, ujabban Japan) vagy kenytelenek Kina vagy Oroszorszag melle allni. A tobbseg Kinat valasztotta es Kina semmi mast nem ker, mint hogy ne tamogassak a nyugati haborus torekveseket es hasznaljanak yuant a nemzetkozi kereskedeshez. Az elso eleve celja volt a semleges allamoknak, a masodik pedig a dollar gyengulese miatt konkret gazdasagi hasznot hoz nekik. Win-win.

    Europaban gyakorlatilag a sved, a finn, a magyar, a torok, a svajci es a szerb kormany volt semleges, ebbol a svajci, a magyar es a torok meg mindig egyensulyozik, a svedek es a finnek bealltak az USA moge, a szerbek pedig ertheto modon az oroszokhoz huznak. Ez utobbirol a nyugat koszovoi hozzaallasa tehet, mivel ott megengedtek a fuggetlenedest. Pont azt amit Donyeck es Luhanszk eseten nem akarnak.

    Jelenleg az USA szamara az elhuzodo ukran konfliktus elonyos, mivel a NATO-ba tereli az eddigi fuggetlen allamokat. A toke megkezdte a kivonulast az energiaszegennye valt EU teruleterol es a haboruval fenyegett Tajvanrol az USA-ba es mas biztonsagosabb orszagokba. Ez is megfelel a nyugati elvarasoknak. Ha sikerul addig huzni a konflitkust, amig Putyin kiesik a hatalombol (igy vagy ugy), akkor teljes mertekben gyozhetnek es mar csak Kina marad mint a nyugati globlalizmus ellenpolusa. Plusz a konfliktus miatt sikerult vegre elinditani a nyugati gazdasagok levalasat a kinai gazdasagrol.

    Hosszabb tavon egyebkent a nyugati strategia lehet egy az Ukrajnaihoz hasonlo elhuzodo haboru letrehozasa Tavjanon, ami egy hasonlo rendszervaltast indithat el Kinan belul is. Ezzel lehetoseg lenne minden jelentos nacionalista vezeto eltuntetesere es egy valodi globalizalt vilag letrehozasara. Ott mar nem igazan szamitana az USA elnoki pozicioja sem (mondjuk az USA vezetese mar most is csak babkormanykent letezik).

    Azt kijelenthetjuk, hogy az oroszok nem tudnak gyozni, a nyugat pedig Oroszorszag deputyinizaciojaval szeretne gyozni. Innentol csak ido kerdese, hogy osszejojjon nekik. Ahogy egy orosz fogalmazott, a globalistak hajlandoak felaldozni az utolso ukrant is, hogy gazdasagilag es politikailag elfoglaljak Oroszorszagot. Ez eleg egyertelmu es Magyarorszagnak igazabol nem osztottak semmilyen lapot.

    Mit tehat Magyarorszag es a magyar kormany? Nem sokat. El kell fogadnunk az EU foderalis integraciojat, mivel a magyar kormanyon kivul most mar mindenkinek ez a celja. Egy foderalis EU-ban a demokracia szabalyai szerint 2% szavunk lenne, a gyakorlatban a lakossag nacionalista felenek kb. 1%. Az egyetlen hozzu tavu kiut a gazdasag levalasztasa akkora mertekben, hogy egy Svajchoz hasonlo fuggetlen allamot tudjanak letrehozni. Ez ugyan teljesen jelentektelenne tenne az orszagot (igazabol most is az), viszont legalabb megmaradhatna a kulturalis fuggetlensege, egyfajta skanzenkent a globalizalodo es uniformizalodo vilagban. Hivhatjuk magyar rezervatumnak is. A hosszutavu alternativa a teljes feloldodas az egyre gyorsulo mertekben letrejovo europai egyesult allamokban, ami az egyre szorosabb amerikai szovetseg miatt nagyon gyorsan elvezethet egy globalis egyesult allamok fele, hivjuk mondjuk United States-nek. (of America nelkul)

    Amennyiben a kormany a nemzetek europaja eszme elbukasa utan a skanzenizaciot valasztja, akkor a gazdasagi kihivas a magyorszagi nemzetkozi toke levalasztasa az EU-rol, minel tobb kinai befektetessel es a kilepes utan egy esetleges EU-s katonai agresszio (anschluss) megakadalyozasa. (ugyan gyozni nem tudnank, de a cel az lenne, hogy meg se tamadjanak, lasd Svajc peldajat). Mindketto problemas, de lathatoan az EU osszeomlasa nem fog bekovetkezni, az EU-t jelenlegi allapotaban, konfoderaciokent megtartani szandekozo erok (az ugynevezett nemzetek Europaja) pedig Magyarorszag kivetelevel mindenutt elbuktak. Nem nagyon maradt mas lehetosege a magyar kormanynak mint elore menekulni ha nem akarjak a meg meglevo csekely nemzeti fuggetlenseget is feladni.

    ps: Az embereknek fel kell tenniuk a kerdest, hogy melyik a jobb: Magyarkent megmaradva elni ahogy eddig vagy csatlakozni a globalizmushoz es a kozigazgatasi hatarok megszunesevel, uj regiok letrejottevel kulturalisan feloldodni par generacio alatt az uj egyseges Foderalis Europaban. Minden nemzetnek joga van az onfelszamolas es az onkentes kulturalis integracio melett donteni, anno a romai birodalomhoz es nemreg az USA-hoz is csatlakozhatott mindenki onkent is. Kerdes a magyar lakossag tobbsege mit akar?