• defiant9
    #33
    "de önmagában azzal a probléma gyökerét nem fogjuk megoldani"
    A probléma gyökere hogy fenntarthatatlan módon nő az autók száma és az általluk elégetett szénhidrogéneké. Várom akkor erre a megoldásod, vázold a számodra elfogadható (klímasemleges/alacsony szennyezésű) rendszert!

    "a cég kiszállási díjként kiszámlázza az ügyfélnek "
    Helyes, ezzel megemeli a szolgáltatás árát, vagyis versenyhátrányba kerül a lokális/kevésbé szennyező megoldással szemben. Ez egy jó irány.

    "akkor szépen meghúzzák magukat azok, akik annyira túlszaporodtak"
    Ostoba. Nem az emberekkel van a gond hanem az autóikkal/fogyasztásukkal. Tehát az elvárás hogy csak annyi benzint égess mint mondjuk 100 éve. Vállalod? A 3. világ nyugodtan mondhatja hogy akkor náluk is legyen mindenkinek autója, mivel neked sincs több jogod. A tipikus önző egoista, magát többre tartó konzervatív szemlélet ami árad belőled, de a világ nem körülötted forog.

    "Ott van a cikkben, amit linkeltem"
    Nincs ott ilyen összehasonlító egyenlet. De akkor térjünk csak vissza a kitöltési tényezőre, mert ez e lényeg, nem a cherry picking.
    Szerinted egy elektromos busz 1 év alatt több vagy kevesebb káros anyagot bocsájt ki mint a dízeles társa, és hozzávetőlegesen mi ezek aránya?