• sure
    #81
    Pontosan az általad leírtak miatt az egyik - ha nem A - legveszélyesebb a terjesztés szempontjából az óvodás-iskolás korosztály (miközben a fertőzés súlyos vagy halálos kimenetelére nekik van legkisebb esélyük), valószínűleg a tavaszi "enyhe" hullámban is nagy szerepet játszhatott a távoktatás bevezetése.

    Ott is a legfőbb gond a kapkodás, a fejetlenség a kommunikációban volt az elsődleges gond - sorban zárták az európai országok az iskolákat, látható volt mindenki számára, hogy ez Magyarországon is elkerülhetetlen lesz, ehhez képest egy szép péntek reggelen még "szó sem lehet róla!", este meg bejelentik, hogy hétfőtől minden gyerek otthon marad.

    Augusztusban már látható volt az emelkedő tendencia, rá lehetett volna készülni a tanév távoktatással kezdésére, de ehelyett mi volt? "Ne menjen senki a horvát tengerparta, hagyják ezt meg nekünk, mert itthon se sivatag, se tengerpart, hogy homokba tudjuk dugni a fejünket". Ugyanolyan szánalmas képmutatók a politikusok amúgy mindenhol, Csehországban az egészségügyi miniszter bukott bele abba, hogy az általa indítványozott étterem- és kocsmabezárás és az általános maszkviselési kötelezettség bevezetése után egy nappal a sajtó lefotózta, hogy maszk nélkül sörözget más politikusokkal. Egy kocsmában.