• Nagybela28
    #67
    Látom átment a lényeg, amit írni akartam. Én nem a járvány problémát vitatom, elhiszem, hogy a kórházakban nagy felfordulás van, hanem azt, hogy szándékosan olyan számokat közölnek pl. a nyunyókáék, amiknek nem sok köze van a valósághoz. Az eddigi koronavírus halottak száma nem 2700 hanem csak 189! Nagy különbség. Egyébként sure kolléga rátapintott a lényegre: "Lehet olyanokat hallani, hogy aki kórházban hal meg és kimutatják benne a koronavírust, az automatikusan a járvány statisztikáját növeli" Utólag ki mondja meg, hogy egy ember halálának okát hány százalékban tette ki a koronavírus? Lehet, hogy az összes halálozás 80%-ának csak minimális szerepe volt a koronavírusnak.
    Az orvosok (Cecíliáék) fogalmazhatnának már egy kicsit pontosabban/részletesebben és akkor jobban el lehetne oszlatni a tévhiteket.
    De amúgy ha már a halálozásnál tartunk: Még a nyáron jelent meg a portfolio-n egy cikk, hogy eddig sokkal többen haltak meg (főleg Afrikában és az elmaradottabb régiókban) a koronavírus gazdasági következményeiben, mint magában a vírusban. Ezt a dolgot nem nagyon verik nagy dobra, csak elvétve lehet olvasni róla néha.
    Ami meg a vakcinát illeti: aki egy kicsit jártas az egészségügyben az tudja, hogy egy vakcina kifejlesztése akár 5-10 évig is eltarthat, mire minden lehetséges mellékhatásra fény derül. Ki fogja nekem azt szavatolni, hogy a septiben összekotyvasztott oltás nem fog nálam bajt okozni? Akár 10-20 évvel később? A kötelező védőoltások az más tészta, mert azokat bőven volt idő letesztelni.
    Ami meg a maszkhasználatot illeti: Többször olvasom, hogy orvosok szerint a maszkhasználat vissza tudja szorítani a járvány terjedését. De igazából azt ők is elismerik, hogy ez csak egy feltételezés. De csak logikusan belegondolva, ha ez a maszkhasználat ennyire hatékony lenne és már több mint 2 hónapja kötelező a maszkhasználat mindenütt, akkor miért nem csillapodik a járvány? Esetleg nem a nyirkos idővel van összefüggésben a járvány terjedése? Ez a maszkhasználat annyira ütős, mintha légpuskával lőnénk egy száguldó vonatra. Sokszor az az érzésem, hogy a hatóságok bohócot csinálnak belőlünk.