• TokraFan
  #252
  Még mindig terelsz. Értjük (tudjuk), hogy nem lehet bizonyítani. A kérdés pont ezért vonatkozott arra, hogy akkor milyen módszerrel teszel különbséget a bizonyítottan létező elmezavarok és téveszmék, valamit a vallások között, melyek csak egyes emberek képzeletében, érzelmeiben vannak jelen és hivatkozási alapjuk kizárólag az egyén látomásaira korlátozódik?

  Az nem a kritika tárgya, hogy Te, vagy bárki más miben hisz, az mindenkinek a magánügye! A kritika tárgya az, hogy Te és a veled egy zenére táncolók, annak ellenére beszélnek kijelentő módban tényként hivatkozva a hitük tanításaira, majd ítélnek el ennek alapján más embereket, hogy saját bevallásuk szerint sem létezik olyan módszer, melynek segítségével kizárható lenne, hogy valójában nem téveszmékkel küzdenek! Nem tudom, érthető-e?

  "A te világképedet sem lehet bizonyítani,"

  Én nem _állítom_, hogy van isten, és nem _állítom_, hogy XY módon keletkezett az univerzum, vagy az élet a bolygón! A vallások _állítják_! Period! A tudomány elméleti síkon teóriákat, hipotéziseket alkot, és addig nem kezeli tényként, amíg be nem bizonyította! Ezzel együtt, a tudományos teóriákat még így is le kell tudni vezetni, bele kell tudni illeszteni a jelenlegi tudásunkba. A Big Bang Theory sem úgy született meg, hogy valaki gondolt egyet és leírta a látomásait. Megfigyelések, mérések, kutatási adatok tízezrei mutatnak egyirányba, így az ebből levezethető legvalószínűbb magyarázatot jelenti, annál nem többet, de nem is kevesebbet! Arról viszont szó sincs, hogy aki nem tartja helyesnek, vagy más módon kérdőjelezi meg, az egy sátán, egy démon, egy égetni való pokolfajzat akit üldözni kell. A képzeleten alapuló "szeretet" vallás ezzel szemben láthatóan kirekesztő és ítélkező.

  Geforce érve szintén elég ütős, engem is érdekelne a válaszod, hiszen vagy a keresztények téveszméznek, vagy a muszlimok, mert mindkettőnek nem lehet igaza, egymással ellentétes állítást foglamaznak meg! Ha pedig egyik téved, akkor...sakk-matt! A "miért ölt isten" kezdetű magyarázatod korábban sem volt védhető.
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.01.24. 02:30:00