• Tetsuo
  #251
  Érdekes, hogy a hasonló képességű kollégáddal egyetemben csak olyan kérdéseket teszel fel, amire már írtam választ.
  A #243-ban írtam, hogy semmilyen létszemlélet alapjait nem lehet bizonyítani, mert azok axiómák. Így sem vallásokat, sem egyéb létmagyarázatokat nem lehet bizonyítani, így azt sem, hogy ezek nem tévképzetek. A te világképedet sem lehet bizonyítani, még ha te úgy is gondolnád, erre is írtam példát ugyanott. Nem lehet bizonyítani, hogy ez a világ nem egy virtuális valóság és a többi.
  Egyszerűen bolond az, aki ennek bizonyítását kéri a másiktól pláne úgy, hogy alapvető filozófiákkal nincs tisztában.
  És hogy miért a tradicionális értelmezés a legreálisabb? Mert az a legkézenfekvőbb, az valóban a legreálisabb, leglogikusabb, az igazolódik minden partikulációjában és az egyszerre az egészben is. Ezt is leírtam már...

  A Biblián belüli látszólagos ellentmondásokra meg számtalan weboldal van, vagy hittanórák első évfolyama, ami kielégítő magyarázatokat ad, hadd ne írjam már le ezt is századszor, hogy Isten miért "gyilkolt", mert néhány spangli után elfelejtődik és újrafutnátok a köröket.

  Egyébként, hogy ne csak monitor előtt okoskodjatok, az említett könyveket meg lehet venni és el lehet olvasni. A Bibliának van a református Károli eredeti fordítása (vizsolyi) és a revidiált, illetve van a katolikus, modern nyelvezetű Szent István Társulat 2005-ös fordítása, amiket most érdemes lehet megvásárolni.
  Emellett nagyjából két éve készült el a Korán legautentikusabb magyar fordítása a Kvintesszencia Kiadó gondozásában, néhol még kapható akár 7000 Ft alatti áron, kis értelmező füzettel, minőségi formában és tartalommal.
  Hasznos ezeket elolvasni, majd ezután megvitatni...