• TokraFan
  #244
  "Semmilyen létszemlélet alapját nem lehet bizonyítani."

  Köszönjük! Akkor azt áruld el, hogy egy vallást mi kölönböztet meg a téveszméktől? Mivel a téveszmék és a fiktív fantáziálás jelensége ismert és jól dokumnetált folyamat, ahogy az is, hogy ezek közül számos a mentális betegségek közé tartozik. Hogyan és milyen módszerrel teszel különbséget a vallások és fentiek között, és miért kellene elhinni bármit, mely objektív módszerekkel nem különíthető el egy mentális betegségtől (tehát akár meg is egyezhet vele)? Magad ismerted el, hogy bizonyítani nem lehet!
  Innentől a képlet egyértelmű. Csupán személyes, szubjektív önhipnózison múlik az, hogy a keretszények szerint lefestett istenről (melyről mondjuk azt sem tudjuk, pontosan mit értenek alatta), a muszlimok istenéről, más istenekről, vagy a Süsü a sárkányról hiszel valamit igaznak! Kizárólag számodra fog létezni, kizárólag a Te fejedben, igazolni semmivel nem tudod a valóságát, tehát a rá épülő teljes irodalom kitalációnak minősül, ahogy a Süsü a sárkány kalapndjainak is jelentős terjedelmű irodalma van...

  Vagyis, ha Te hivatkozhatsz egy bizonyíthatatlan kitalációra igazságként, más miért ne tehetné ezt meg, és milyen alapon jelented ki, hogy neked igazad van, ha ezt saját bevallásod alapján, semmivel nem tudod bizonyítani?
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2021.01.22. 18:18:15