bannerbanner2
  • nibron
    nekem 40+2, de az már cd-ről ment. nt 4.51 volt ha jól emlékszem. egy egész vállalat gépparkja volt. tudomásom szerint 386dx-40-esek voltak a gépek. és az sem ma volt. nem nekem kellett volna, de a hardveres srácnak elborult az agya a feladattól, mire kirúgták, de előtte végig nézhette, hogy kényelmesen feltelepítem (laza 1.5 órás ebédidővel + sűrű cigiszünetekkel). nemcsak a win-t kellett felrakni, hanem ügyfélkészre beállítani mindent. egyszerre 6-al tudtam foglalkozni (ennyi hely volt) de jól működött a szemafor, ment mint a villám.
    egyszer egy péntek 13.-án kellett feltelepíteni 13 példányban a novell netware 4-est. az floppyról ment, példányonként 13 db floppy. aznap elég sok 13-as szám volt az életünkben. fogadás volt mögötte, hogy hétfőre (akorra volt kiírva az ügyféltelepítés) nem lesz kész. hát úgy kész lett, hogy szabad maradt a hétvége is. a kövi cégbulin úsztunk a pezsgőben: egy rekesz martini pezsgő volt a tét.
    am régebben sokkal jobb sztorik voltak mint mostanában. mostanában még olyanok sincsenek mint a csípőfogós sztori: hardveres helyett kimentem 1 céghez mert állandóan csipogott a novell szerver. kérdeztem, hogy a drágábbik vagy az olcsóbb javítást kérik. az olcsót választották, mire elvágtam a hangszóró vezetékét így már nem csipogott többé. kiakadtak mint állat, felhívták a főnökömet, hogy mit műveltem, aki visszakérdezett, hogy "csipog még a szerver?". azután elárulta, hogy azért csipogott, mert a novell észreveszi ha a hálózaton ugyanaz a sorozatszám több szervernél is szerepel. a drágábbik megoldás az lett volna, hogy az egyiket már legálisan újratelepíteni. vagy ha jól megfizetik átírom a sorozatszámot:).