bannerbanner2
  • nibron
    Egyeztessünk:). amiről írod, hogy "repült órás kitűző" az a profilodon a rep.órák száma összesen feletti nagy plecsni ugye? Ott ahol a csík is van. Mert erről írtam, hogy profil ide vagy oda, ez a plecsni minden esetben lokálban a gépedről jön. És amikor szintet lépsz, akkor frissül. Ez a fájl egyébként a "GrantedRewards.BIN" nevű állomány a "C:\Users\Felhasználóneved\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator" mappában. Találsz mellette egy "GrantedRewardsOld.BIN" állományt is, ez egy másolat és mindig az aktuális állapotot megelőző állapot van benne (tehát az előző szinted). Ez egy gyűjtő (collection) állomány, nem csak az aktuális plecsni van benne, hanem az összes eddigi, maga az MSFS az aki csak egy plecsnit tud megjeleníteni. Am ez a régi flight szimulátorokból jött át, ott gyűjthetted a plecsniket, meg a különböző licenszeket és volt rá megjelenítő felület ahol láthattad az összeset.
    Megteheted, hogy elmásolod onnan mindkettőt, és megnézed, hogy a szimet elindítva, kicsit mozogni benne, hogy szülessen új bejegyzés ami nem 0 órás. Kilépés után megnézni a mappát, hogy ott van-e a fájl. Ha minden rendben, akkor normálisan frissülnie kell, a profilod alapján. Ha nincs ott, akkor valami gebasz van. Olyasmire gondolok, hogy pölö nem rendszergazdával futtatod az alkalmazást. Mert pont ezek miatt azzal kell. Vagy van vmi sérülés ezen a mappán. Megteheted, hogy elmásolod a teljes tartalmát (összes almappával együtt) egy biztos helyre. Majd törlöd a teljes mappát. Azután kézzel létrehozod, és a tartalmát visszamásolod. Ekkor mondjuk az is kiderül, hogy a windows-ban rendben vannak-e a mappára vonatkozó jogaid is. Ha minden oké, szó nélkül végig tudod csinálni. Ha bármi miatt szól, pl. nem engedi törölni a mappát jog hiány miatt, akkor azt rendbe kell tenned. Ekkor jó eséllyel ez volt a baja.
    Most, hogy belenéztem a mappába láttam, hogy ezekkel fájlokkal én is machináltam, mert ottmaradt néhány átnevezett másolat ebből a collection fájlokból. Beugrott, hogy nekem is volt ilyen "hibám", nálam sem frissült a plecsni. A galibát a nem rendszergazdai indítás okozta. Használom az FSUIPC-t, és a használatához jobb egy másik ikonról indítani. Amikor létrehozta az FSUIPC telepítője az új ikont, a rendszergazdai indítást nem kapcsolta be. Ezt kellett utólag megtennem, és ettől lett újra jó a "plecsnikezelés".
    A leírásod alapján ezek szerint már újra működik a dolog, csak ezzel az egy fájlal van problémád, úgyhogy erre már csak erre kell fókuszálnod.
    Szóval magát a plecsnikezelést is meg lehet javítani.

A Steam-es profilt azért írtam, mert konkrétan azzal az esettel találkoztam. Nekem is Steam-es van, így most hirtelen nem tudom megnézni, hogy pl. a passon hogyan van, de mivel mindketten ugyanazt az alkalmazást használjuk, akkor ha a steam-en van felhőprofil, akkor a passon is kell lennie. És ennek a ki-be kapcsolhatóságát pl. a különböző országok adatvédelmi törvényei miatt is, eleve kötelező biztosítani. A profil használatának van steam-es és az alkalmazásba épített vonatkozása (pl. kód) is. Na most ha a hiba az alkalmazás kódjában található, akkor függetlenül attól melyik platformot (steam,gog,pass,stb.) használod, ugyanazzal a hibával szembesülsz.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2024.10.09. 04:29:38