bannerbanner2
  • nibron
    nem bérletről, hanem átalányról lenne szó. nem ugyanaz, a bérlet lejárta után nem használhatod, az átalány pedig csak arról szól, hogy megkapod-e a friss fejlesztéseket vagy sem. ha nem, attól még használhatod továbbra is. elég nagy tapasztalatom van ennek működésében, a cégem már nem csak szoftverre alkalmazza az átalánydíjas fejlesztést, hanem elektronikai egységek fejlesztésére is. és nagyon faszányosan működik. egyre többen használják, és a kiszámíthatóság miatt ráadásul nekünk is sokkal jobb. számunkra van még egy kis plusz haszna is: nem függünk annyira a határidőktől, így sokkal nyugodtabban tudunk fejleszteni. a feladatok priorizálása is sokkal könnyebb. egy idő után pedig már lehet úgy venni, hogy előre folyik be a pénz, ezért nem előre kell finanszírozni, hanem eleve tudom mennyi áll rendelkezésre, abból mit tudunk megalkotni (mérnökóra ráfordítás). a felhasználói oldal is sokkal nyugodtabb, mert tudja, hogy ezzel a projekttel "biztonságban" van, előre kiszámítható befektetéssel. azért ezt nem egyelőre semmi mással nem lehet lenyomni.

a felülről kompatibilitás kérdésében pedig nem kell elvonatkoztatni (pl. fs4:)). azt mindenki láthatja, hogy a 2020 és 2024-es verzió között nem igazán van eltérés. ahogyan elnézem ez a gyönyörűséges felhő megjelenítés marad, hogy rohadjon meg. ugyanazt fogjuk kapni, pár csicsával kiegészítve. pl. a zene mint elég sarkalatos szempont (a trailerben ki is van emelve). nekem ez annyira fontos, hogy a csúszkája 0-án áll. az szintén egy repülőszimulátor elhagyhatatlan része, hogy fotózni lehessen pl. a vadakat. wazz, komolyan mondom, hogy lekapom a hajam.
    amit esetleg kicsit komolyabbnak vennék az, hogy ha jól értem az azure felhőt használják a háttér tárolására és innen történik a kiszolgálás. Ez meg ugye háttérmunka, mezei szimulátorost semennyire sem érdekli éppen honnan jön az adat, csak ugye jöjjön. ezzel kapcsolatban azért van egy kis remény. talán ez alkalommal lecserélhették a felszíni generálót, mert az az azure cloudnak is van. azt nem tudom jobb-e. de ha lecserélték rá, márpedig ha azt használják akkor igen, megláthassuk majd, hogy jobb-e. de ezek közül egyik sem ronthatja el a felülről való kompatibilitást. így viszont használhatóak a jelenlegi addonok is.