Microsoft Flight Simulator 2020
  • nibron
    #1674
    787-est még nem szedtem szét. De mivel volt már jó pár TM cucc itt javításon, feltételezem, hogy ez is olyan mint a többi. Pont a Warthog-ban lévő elektronikáról beszéltem. Azokban sincs semmiféle védelem. Egy az egyben vezetik a tápot és az usb jelvezetéket is a mikrokontrollerre. Az a baj, hogy ha ezeken a vezetékeken nincs legalább egy zeneres védelem, akkor hiába túlfeszes elosztód, az sem tudja kiszűrni a hálózati tűimpulzusokat. Ami igen, annak horror ára van és nem tudom hol lehet kapni. Ezekkel az a baj, hogy rá van írva, hogy minden ellen véd, aztán mégse. De még a legcsodásabb sem véd meg az elmű automatikus TK-k működésétől. Azok ugye úgy működnek, hogy ha "véletlenül" kiesik, azonnal visszakapcsol. Ez ellen csakis lokálisan lehet védekezni, ott ahol a védeni való eszköz van. Azért van, hogy a chipgyártók a datasheet-eken eleve közlik, hogy milyen védelem szükségeltetik. Van nálam 2 db warthog throttle, az egyik biztosan (mert az enyém és ott ültem a gépnél amikor bekövetkezett), de a másik is jó eséllyel akkor durrant el, amikor az elmű "kísérletezgetett".

    A rugókról amit írtam az sajnos globális. Szerintem kínában gyártják azokat is, ahová kerül, előbb-utóbb megadja magát. A TM tele van ilyennel. Viszont ennek a játéknak a szempontjából viszonylag veszélytelen, mert ez nem az a joystick rángatós játék. De pl. az Elite-et A10-es joy-al irányítani elég nagy felelőtlenség. A legnagyobb veszélyben ugye az X és Y tengelyek vannak, mert itt elég nagy a kitérítés, jobban feszülnek a rugók. És hát a játékok is alapvetően ezen tengelyek használatára íródtak.

    Nesuten írt a VKB-ról. Nem néztem utána, de ha ez az IL-2 replika, akkor itt is az a baj, hogy az eredetit az oroszok gyártják, teljesen fém a belseje, eltört rugóval még nem találkoztam. De. Kiadták gyártásba másnak is. Pl. a lengyeleknél gyártja egy cég (ravcore ha jól emléxem). Na az belül műanyag, így aztán idővel el is kopik és lötyögni fog, és a rugók is elpattannak. Van egy harmadik gyártó is, ugyanaz mint a lengyel. Tehát IL-2 replikát csakis eredetit ha kapsz, az összes utángyártó felejtős.