Microsoft Flight Simulator 2020
  • nibron
    #1665
    A TM 787-es yoke szuper. Kellemesen fel lehet szerelni, és nagyon kényelmes. Sok gombja van, minden lényeges kéz alá eső funkciót be lehet állítani. Ezt használom egy A10-es joy-al párhuzamosan van "kötve". A kettő ugyanazokon a funkciókon elmegy, így a botos géphez az A10-et, szarvashoz pedig a 787-est tudom használni átdugaszolás nélkül. A yoke is heart technológia, plusz 4 rugóból annyit raksz be amennyit szeretnél (de min. 1). Külön is lehet kapni. A throttle rész elmegy, csináltak ennél már jobb minőségű cuccot, igazából míg a kormány mechanikailag meg van csinálva, addig a gázkar ebből a szempontból abszolúte nem illeszkedik a kormányhoz. Viszont az is heart-os. Felbontás mindenütt 16 bites.
    Throttle-nak a honeycomb vezérlőt használom (csak a kvadránst). Tökéletesen meg vagyok vele elégedve, kellemes tapogatni, szép is, logikusan van megtervezve, 0-1023-ig van az összes tartomány. Ez kicsit kevésnek tűnhet, de a szimnek elég, és azért ennyi mert inkább a stabilitásra mentek. Az viszont atomstabil, bármelyik értéket be tudom pontosan állítani a karokkal. Rögtön 6 kart kapsz, plusz a végtelen trimmert (encoder van benne nem poti). És baromira gyors válaszideje van (ez eddig a leggyorsabb), összességében ezt volt eddig a legkönnyebb behangolni. Legutóbb 97e hungaricus corpus volt az alzánál, szerintem ezt nagyon megéri, annak ellenére, hogy szerintem potik vannak benne. A TM 787-es yoke-t és a HC kvadránst egymás mellé fel lehet rögzíteni, és kéznél lesz ami kell. Így nem nehéz telepíteni sem.
    Opencockpits-al vigyázni kell, egyrészt nem mindig azt küldenek amit rendelsz, másrészt minőségi kifogások vannak rendszeresen, Már próbálom őket vhogy kikerülni, de jelenleg tőlük a legkönnyebb beszerezni vmit.

    Szerk: A TM787-es yoke-nál oda kell figyelni, mert nem mindehová lehet felrögzíteni. Elég mélyen benyúlik az asztalba, és ha tipikus szoba vagy konyhai darab, akkor előfordulhat, hogy nem lehet teljesen "besüllyeszteni", az asztallap tartás miatt (ebbe mennek bele a lábak is). Ha irodai asztalra szereled fel, ott ált. nincs gond, mert azok egy asztallap szokott lenni, a stabilitást a [két oldalt és hátfalon] vagy [fém tartószerkezettel] oldják meg.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2023.01.05. 10:36:57