nibron#1549
CCD (Chiplet) magában foglalja a CCX (Core Complex)-eket. A CCD-ben van maga a CPU core-ja, régebbi típusoknál a cache-el együtt, újabbaknál közös cache-el. Gyártási jelentősége van, a tervezési időt és a dokumentációt csökkenti. Elég bonyolult dolog, bele kell nézni a processzorba. Google-zd fel, és inkább a képeken nézd át, hogy mi mit jelent. Érthetőbb és vizuálisabb:).
Szóval az a helyzet, hogy ez nem befolyásolhatja a cpu alapvető működését. Persze pl. a közös cache használata felgyorsítja a végrehajtást ill. az adatanalízist, de nem ez a lényege.
Minden processzor és régebben az mmu, azonos olvasási és írásciklusokkal rendelkezik. A valóságban azonban nem csak magát az IO műveleteket kell nézni, hanem az utasítás bekerülésétől (értelmezés), a befejezéséig. Régebben az utasításbeolvasás kezdetétől, a következő utasítás beolvasás kezdetéig voltak a utasítás végrehajtási ciklusok. Ma már két utasítás végrehajtása között a cpu belül végez más tevékenységeket is. Tehát az IO ciklus olvasáskor és íráskor ugyanaz, így ugyanazt a sebességet kell produkálnia. Viszont ha belevesszük a cpu-t is az utasítás dekódolással és végrehajtással, akkor az írási ciklus 1-2 órajellel megnövekszik, mert az íráshoz adatelőkészítést kell végezni a cpu-n belül. Magyarán ha az olvasási ciklushoz 6 órajel szükséges, akkor az íráshoz 7, extrém esetben 8 (nem néztem utána csak hasra ütöttem, de ez a lényeg). Így ha az olvasás egy teszten ~45000MB/s, akkor az írás csak kismértékben maradhat el, Azért írtam, hogy saccperkáné 42000 körül kellene lennie.