• botyika
    #94
    valószínűleg már nincs ilyen hely a földön, mert úgymond a nyersanyagot meg a területet már birtokolja a földi élet, így igen kicsi az esélye hogy másfajta életek fejlődnének ki már, ehhez csak józan paraszti ész kell kb felfogni. szóval egyáltalán nem kéne "naponta látnunk" ahogy élettelen anyagból élő dolgok alakulnak ki. nagyon el vagy tévedve.
    azt sem értem laborban miért kéne tudnunk ezt simán reprodukálni? a földön volt rá többmillió köbméter óceán és többmillió év, hogy létrejöjjön az élet.

    és mi nem reális azon hogy az élet kialakul és utána évmilliárdok telnek el komolyabb változások nélkül? azok alatt a milliárdok alatt amiről beszélsz (ha jól sejtem az archaikum, proterozoikumra gondolsz) a sejt nélküli baktériumoktól jutott el az evolúció a sejtmaggal rendelkező élőlényekig. ezek bonyolultsága igen nagy, nem véletlen, hogy az élet fejlődésének a legnagyobb hányadát az alapját képező sejt kifejlődése és evolúciója foglalja el. a robbanás csak utána következett igazán, mikor már volt alap amire lehetett úgymond építeni a többsejtű élőlényeket.

    biokémia könyvet vagy evolúcióbiolgóiát olvastál már esetleg?

    Evolúcióbiológia
    Második, javított kiadás
    Kun Ádám

    az amúgy nem zárható ki hogy ne jöhettek volna a világűrből szerves anyagok, de hogy pánspermiamizéria volt akármilyen formában is, az teljességgel baromságnak tartom. itt alakult ki a földön az élet és csók, semmi csoda nincs benne, csak még nem ismerjük az egyenlet minden részletét. nem értem miért olyan hihetetlen ez egyesek számára és miért kell belekeverni mindenféle misztikumot.