• botyika
    #84
    "Ekkor még nagyobb, kisbolygó méretű (akár 500 km-es) égitestek is ütközhettek a Földdel, amelyek becsapódása nyomán felforrtak az óceánok és a hőmérséklet akár csak néhány ezer év múlva csökkent le annyira, hogy a víz ismét folyékony állapotban létezhessen a bolygón."
    aztán ugyan miért? pár nap alatt lehűl és visszahullik a víz a felszínre.
    egyébként meg nem csapódtak ilyen nagyságú meteorok a földbe.
    teljes időzavarban vagy, mert nem tudod értelmezni a nagyságrendeket. az hogy évmilliókkal ezelőtt meteorok záporoztak a földbe nem úgy kell elképzelni hogy kétnaponta lezuhant egy meteor, hanem jó ha millió évente jött egy-egy nagyobb, a többi meg kb elhanyagolható méretű a földhöz képest.
    a másik amivel nem számolsz, hogy a biokémiai folyamatok többszázszor-ezerszer gyorsabban zajlanak. szóval azt a párszáz millió évet nem úgy kell elképzelni hogy kis billiárdgolyók ütközgetttek egymásnak mint egy billiárdasztalon, hanem kb többezerszer gyorsabban zajlik mindez. tehát párszár millió évet nyugodtan megszorozhatjuk ezerrel, plusz hozzávehetjük a föld felületének jelentős részét borító óceánt, és máris kimondhatatlan mennyiségű kémiai reakció zajlik le adott időegység alatt.
    másrészt a világon minden azt támasztja alá, hogy az élet a földön fejlődött ki.
    mégis miért küldött volna "valaki" a világűrön keresztül ide valami pánspermiát amiből azt se tudja mi lesz? mi volt benne? prokarióta? eukarióta ugyanis nem lehetett, mert az már a földön fejlődött ki. de ha meg nem a földön fejlődött ki és eukariótát küldtek, akkor már itt volt prokarióta, tehát már volt élet. szóval csak prokariótát küldhettek. azt meg minek küldenék ide? vagy akár küldhettek eukarióta papucsállatkát is, de minek? azt még a jóisten se tudta volna megjósolni, hogy milyen körülmények lesznek majd itt a bolygón x millió év múlva és mivé fognak evolválódni. szóval ha valaki pánspermiázik, az max "bele a vakvilágba" elven szórhatja a pánspermiát, aztán vagy lesz belőle valami, vagynem. teljesen energiapazarló vállalkozás 100 millárd csillagból álló galaxisokat kéne megszórnia abban a reményben, hogy valahol (azon kívül hogy egyáltalán életben marad) a pánizéből a papucsállatkánál valaha is értelmesebb életforma lesz.
    megállapítható hogy totális baromság az egész pánspermia elmélet, ráadásul a világon minden arra utal, hogy az élet itt alakult ki, illetve hogy a természeti törvények lehetővé teszik a kialakulását.
    azzal meg annyira nem kell foglalkozni hogy hol a határ az élő és élettelen között, filozófiai értelemben és különféle biokémiai alapokon lehet felállítani ilyen elméleteket, valójában csak az anyagszerveződés egyre magasabb szintjeiről van szó. mivel egy kődarabnak ugyanúgy nincs lelke mint az embernek, csak tudata van, ami fejlettebb mint pl. egy egysejtűnek.