• KisEmir
    #81
    "Tisztázzunk valamit. Nem ufókról beszélek, meg arról, hogy XY civilizáció ide küldi az életet. Ez SCFI." Tiszta, a tünemény inkább más fórumtársnak szólt. Aki magára ismer ne jelezze, mert nem érdekel.(Noha erre is van esély csak, azért egy icipicivel csekélyebb mint mondjuk egy prokarióta elszabadulás, vagy épp egy RNSé.)

    "Arról beszélek, hogy lehetséges, hogy az élet a földön kívül alakult ki majd valami kezdetleges formában az űr viszontagságait túlélve képes volt a földön megtelepedni." (Ez is stimt, a többi csak szummázás az én részemről.)
    Hát csak ehhez minél rövidebb idő alatt ide kell, hogy érjen.(sugárzások, többi kis bolygót kell elkerülni stb) Ide kell hogy érjen, ne a Jupiterbe végezze, vagy egyéb más naprendszer gázóriásába. Ki kell szakadnia az anyabolygóból. Túl kell élnie egy becsapódást. Majd túl kell élnie a "barátságtalan" földön,bár szerintem ez lenne a legkisebb problémája, itt csak a környezeti paraméterek zavarnak be. Még ezermás dolog amit nem említettem.

    "Elfogadom az érveidet simán lehetséges, hogy tévedek és úgy volt ahogy te mondod. Mindazonáltal nekem a pánspermia elmélet logikusabbnak tűnik." Hát a "sajátom" marad számomra valószínűbb, számodra a tiéd, nem probléma, a többi csak szócséplés.

    "Mivel nem vagyok a témában jártas nem tudok komolyabb vitába bonyolódni." Csak fantázia kell hozzá, meg természet tudományok iránti érdeklődés.