• JohnHuan
    #111
    Na az jó ha a legóelemekig eljutottál, akkor most nézd meg a wiki szókiccben (gén) hány bázispár (legóelem) épít fel egy Viroid-ot... : 500 ilyen elem..

    RNS az 4-es számrendszer .. tehát hatványalapnak tegyél 4-et , majd 500-at hatványkitevőnek

    ekkor megkapod azt a számot hányféle Viroid létezik elvileg összesen.. oszd el a kapott értéket 2-vel, hogy megkapd a valószínűségi optimumát egy már működő viroidnak:

    5.3 x 10^331

    A valószínűségi optimum azt jelenti, hogy nyilván nem a legeslegutolsó verzió fog működni, hanem optimális esetben elég az összes lehetőség kb. felét (valószínűségi optimumát) végigpróbálgatni ahhoz, hogy kapj egy működő példányt.

    Ez azt jelenti, hogy optimális esetben akár már az 5.3 x 10^331 verzió "élni" fog... de ez még csak egy viroid , tehát igazi önreprodukcióra képtelen, igazi élő sejt nélkül...
    De most legyünk még barátibbak és tegyük fel hogy nemcsak egy "élő" viroid van (és ráadásul tegyük fel hogy az élet alapja) hanem 1 trillió féle viroid működik ezek közül .. így már "csak" 10^313 a szám..
    ha az univerzum keletkezése óta (435196800000000000 másodperccel ezelőtt óta)
    másodpercenként egy billió fajta viroid próbálkozás jön létre itt-ott (tehát itt a földön) (amiből egyik sem ugyanaz (!) )
    akkor a reális esélye

    1: 10^280 egy működő viroid létrejöttéhez.. ( zárójelben jegyzem meg, hogy az ismert univerzum becsült részecskeszáma: ~10^82 )

    Illetve a képlet megfordítása:
    Tehát kb. 1.6 x 10^286 év múlva már biztosan működő viroidot kapsz (feltéve ha sose próbálod ki ugyanazt a verziót kétszer (!)) ..
    És akkor ezek még csak a Viroidok, amikből soha semmi nem fog se fejlődni, se létrejönni, mert ahhoz, még ennél is jóval husosabb számokat kell a latba vetni... és itt fent csak igen-igen baráti voltam mindenütt ahol csak lehet.
    Úgyhogy ki kéne találni valami más mesét !
    Fent egy sziklaszilárd, erős bizonyítását láthatjátok annak, hogy :

    a: az Univerzum végtelen,
    b: az Isten hozta létre az életet
    c: mivel e kettő nem zárja ki egymást : az Univerzum végtelen ÉS az Isten hozta létre az életet.

    Hacsak... nem tudjátok megcáfolni azzal, hogy PONTOSAN megmutatjátok mi az a folyamat, ami az élettelenből élőt csinál, és meg is mutatjátok , egyszerű bizonyítékokkal, prezentációval.

    Na ennyit a véletlenekről.
    Utoljára szerkesztette: JohnHuan, 2019.11.23. 09:13:27