191
-
JohnHuan #148 Várom Kun Ádámtól is a bizonyítást , de az én szép hosszú ... történetemből.. előbb lesz kész élőlény mint az ő rövid történetéből.. -
JohnHuan #146 Ha valaki zsonglőrködik a termodinamikailag kedvező feltételekkel az te vagy, meg akik szerint itt jött létre az élet a földön, a bizonyítás rajtad áll, várom a kész mikróbát amit a szénporból kikotyvasztasz a "termodinamikailag kedvező" feltételeid mellett, ja hogy neked már csak "időre" van szükséged hozzá és mesélj csak mennyi időre.. kérlek mesélj még !
Meséld csak el miért hibás a levezetés?
Utoljára szerkesztette: JohnHuan, 2019.11.23. 15:20:08 -
defiant9 #143 Vedd már észre hogy te állítottál valamit. Aztán ahogy ezzel szembesítve lettél már csak sunyítasz, de nem ismered be hogy tévedtél majd kihátráltál az eredeti álláspontod mögül, innen már csak személyeskedésre futja. Én simán elfogadtam mint lehetőséget a Földön kívüli élet kialakulását, sőt szerintem valószínű is, bár nem bizonyítható, jelenleg csak 1 elemű mintánk van, akár a vakszerencse is lehetett az ok. Sokkal valószínűbbnek tartom a helyi kialakulást, és erre van számos logikus okom is. Összességében ovis szinten van még mindig a vitakultúrád. -
KisEmir #142 Csak épp az oldatkoncentrációra vonatkozó számítást hiányolom, és akkor még a termodinamikailag kedvező reakciók számával még csak nem is zaklatlak. Így csak számokkal zsonglőrködés az egész. Mindenesetre hol van a végtelen mennyiségű intelligens életed? :) -
slowtroll #141 én nem akarok vitába szállni, mert nem szakterületem, én is csak azt a könyvet olvasom épp, amit ajánlottam is az előbb. (és eleve nem hiszek a vitában, valaki vagy nyitott az új ismeretekre, és akkor önmagától is magába fogja azt szívni, vagy elutasítja, és akkor erőszakkal sem lehet beleverni:)
én úgy vettem ki, hogy nincs tudásod az élet konrét kialkulásáról. (mint ahogy tudtommal senkinek) tehát ezt a folyamatot ismeretlennek vehetjük. de ha ismeretlen, akkor honnan tudhatod, hogy mennyi idő elegendő hozzá, és mennyi nem?
nem állt szándékomban villogni occam borotvájával (:D), arra céloztam, hogy akárhogy is alakult ki az élet VALAHOL, ha még tovább bonyolítod a dolgot az utazással, attól a VALAHOL történő kialakulásának komplexitása nem változik. és ezzel az erővel az a valahol akár a föld is lehet. -
dyra #140 Hozzál bizonyítékot. Ja nem tudsz mert nincs. Akkor meg mesélj a gyerekeidnek ne nekem. -
dyra #139 A "Kapcsolat" filmet meg kb minden ember látta szóval kb a csecsemőknek újat mondhatsz az "Occam borotvája filozófiai elvvel" kapcsolatban. Felesleges ilyen bemondásokkal villogni.
Amúgy pont a témával kapcsolatba egyértelmű, hogy a földön nem alakulhatott ki ha Occam borotvájának az elvét használom. Mivel valószínűtlenül rövid idő alatt kellett megjelennie. Bár nektek ez a dolog nem probléma mert úgy nagyjából ezeket a zavaró tényezőket figyelmen kívül hagyjátok. -
dyra #138 lemaradtam róla, elméleteket meg spekulációkat olvastam, hogy esetleg így meg úgy történt. Persze csak ha ez és ez a feltétel adott volt. Ez nem bizonyíték hanem elmélet. A bizonyítás még nem történt meg. Az illető személy meg konkrétan semmit nem írt a vitába semmit nem magyarázott meg és az egyetlen válasza miért a földön alakult ki az élet az a "csak" mindenki más hülye.
Kérlek linkeld ide nekem a konkrét bizonyítékot. (Nem fogod tudni mert nincs innentől ezek csak elméletek, meg mesék)
Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.11.23. 14:44:24 -
slowtroll #137 vedd észre, hogy már senkit sem érdekel a bizonyításod :) -
JohnHuan #136 Alább megtalálod az én bizonyításom, és most várom a te cáfolásod, hogy létrehozd a nagy büdös semmiből , szénporból meg foszforporból az első "egyszerű" mikróbát ! Hajrá ! Majd szólj ha kész vagy, addig bekészítem a popkorn-t.. de el fogok hízni... ha nem sietsz.. te vagy a nevetséges, meg az egész "tudományod" aki nem volt képes konklúziót levonni, olyan tényekből amik csak a szemüket nem ütik ki. -
defiant9 #135 "Én viszont bizonyítottam"
Semmit nem bizonyítottál csak azt hogy amit te magad találtál ki az nem lehet úgy. Nevetséges vagy. Tényleg.
Eleresztem ezt az accountodat is, nem ragálok többet rád. -
JohnHuan #134 Vázoltált te egy nagy büdös semmit. Én viszont bizonyítottam, nem, nem azt hogy nem lehet a Földön élet, hanem azt hogy nem lehet GYORSABBAN élet , mint oktrigintilliárd év. -
defiant9 #133 "hogy a legóelemekből , téglákból hogyan lesz működő gyár gyorsabban, mint oktrigintilliárd év"
Vázoltam az elvet a te full random elveddel szemben. Azt persze nem tudom hogy alakult ki az élet, azt azonban látom hogy te idióta vagy mert bebizonyítottad hogy a Földön gyak. nem lehet élet és szilárdan ki is tartasz e mellett, nem kell tudományos fokozat ahhoz hogy lássuk ez egy ótvar nagy butaság, szembemegy a valósággal.
-
JohnHuan #132 A tudományos megközelítés lényege, hogy az ismert tényekből induljunk ki, és ne pedig az általad hasadra ütött és odaképzelgett folyamatokból.. amiket nem tudsz felmutatni. Én nem a hasamra ütöttem, hanem a wikipédiából idéztem a gén címszó alá tartozó adatokból. De még mindig várom a te magyarázkodásod arra vonatkozóan, hogy a legóelemekből , téglákból hogyan lesz működő gyár gyorsabban, mint oktrigintilliárd év..
Ez egyébként ide tartozik:
https://www.origo.hu/tudomany/20191121-foldonkivuli-cukrokat-fedeztek-fel-a-kutatok.html
Utoljára szerkesztette: JohnHuan, 2019.11.23. 13:46:26 -
defiant9 #131 "Nulla bizonyítékod van."
Te tettél egy kategorikus kijelentést: "nem volt elég idő"
Ezt nem tudtad alátámasztani, hanem most már mástól várod meg hogy minden kétséget kizáróan cáfolja. Ez ismét csak egy érvélési hiba, továbbra sem tanulsz. -
slowtroll #130 dyra: nagyon sokminden bizonyított. csak olvass bele a könybe, amit korábban botyika linkelt neked. érdekes is, érthető is, és sokkal nagyobb mélysége van, mint az itteni adok-kapoknak.
nyilván lehet abba az érvelésbe kapaszkodni, hogy "nem minden megmagyarázott/bizonyított", csakhogy ez a te nézetedre még inkább igaz lesz, mert neked már nemcsak a kialakulást kell így megmagyarázni, hanem a plusz peremfeltételt is, hogy a kialakulási helyről ideutazik az élet. occam borotvája? -
defiant9 #129 "úgy hívják hogy tudományos megközelítés"
Tehát szerinted a tudomány úgy működik hogy a hasadra ütsz, kitalálsz egy módszer, azt megcáfolod, majd azt mondod hogy semmiféle más módszer sem lehetséges. Lol. Ez a magadfajta kényszerképzetesek módszere. -
dyra #128 Na ezt mondom. Nulla bizonyítékod van. Spekulálgatás mi hogy történt. És vallásos buzgalommal "hiszel" benne. Mifelénk ezt HIT-nek nevezik. Akkor higgyél benne én nyitva hagyom a kaput más lehetőségeknek is. -
JohnHuan #127 Az én megközelítésem úgy hívják hogy tudományos megközelítés, az adatokból kiindulva ésszel, észérvekkel, számításokkal alátámasztva és a végeredményét bizonyításnak hívják, ezzel szemben a te "megközelítésed" mese, amely ész és alapok nélkül , hitrendszerbe öltve konklúziót se képes levonni a kész tényekből. -
defiant9 #126 "Tudja nincs bizonyítéka így elismeri, hogy igaza lehet a másiknak"
Nem ismerem el hogy ebben igazad lehet: "és arra a Földön nem volt elég idő"
Nem is tudtad bizonyítani, ezért jellemtelen sunyi módon kihátráltál abba hogy 'lehetséges' anélkül hogy valószínűséget rendeltél volna a lehetséges szóhoz. Ezt úgy hívják maszatolás, nevezheted személyeskedésnek is, ettől még tényszerű megállapítás.
-
defiant9 #125 Te egy model-t mutatsz be ami azt mondja hogy csak téglák vannak, és ebből random módon kell eljutni a kész székesegyházig. Én azt mondom hogy azon tégla kombinációk ahol hiányzik a fal alsó sora azokat nem lehetséges tovább építeni mert már leomlott a fal. Nincs működőképes elved neked sem, csak kitaláltál egy módszert hogy szerinted vagy az van vagy semmi. Ez ótvar buta megközelítés,de illik hozzád.
-
dyra #124 Nem, mert egy normális ember leáll. Tudja nincs bizonyítéka így elismeri, hogy igaza lehet a másiknak. De mivel a másiknak sincs bizonyítéka így ő is azt mondja neked is igazad lehet. Na neked ilyen tulajdonságaid nincsenek. Csak fújod a meséidet mindenféle konkrétum nélkül. Plusz személyeskedsz.
Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.11.23. 13:16:11 -
JohnHuan #123 Ez egy mese.. Téglákról beszélünk ennyit tudtatok bemutatni. Üres öntudatlan téglákról. Egyszerű peptidekről amiknek se evolúciója se folyamata se fejlődése.. Illetve van de az az alább általam bemutatott idő alatt megy végbe. És igen érkezhetett az Univerzum más szegletéből, 300 nagy bummnyiról nem kellett hozzá fénysebességgel utaznia.. és igen véletlenül is létejöhet, de nem 13 milliárd év alatt, hanem oktrigintilliárd év alatt..
ehhez képest itt mesélsz.. de figyelek, már a popkorn-t is bekészítettem.
Utoljára szerkesztette: JohnHuan, 2019.11.23. 13:14:23 -
defiant9 #122 Lol. Miért is lenne?
Eljutottál a
"és arra a Földön nem volt elég idő" -től
"lehetséges, hogy az élet a földön kívül alakult ki" -ig
Ez utóbbit egyébként ahogy látom senki nem vitatja itt, csak nem ezt tartja valószínűnek a Földi élet forrása szempontjából.
Én azt mondom hogy kihátráltál anélkül hogy ezt elismerted volna. Nem is mersz semmit írni a kritikus kérdésekre, csak sunyítasz és a szokásos stílusodban maszatolsz. -
dyra #121 A szokásos dologhoz értünk. Nem tudod azt mondani igazad van így személyeskedsz. -
defiant9 #120 "alább általam bemutatott bitang nagy számokat.."
Amikkel azt bizonyítod hogy nem alakulhat ki élet az univerzum ezen szegletében, távolabbról pedig nem érkezhetett, tehát a következtetésed szembe megy a valósággal. Ez tényleg nem zavar Tonyókám?
Az élet kialakulásának folyamata nem ismert, te ugyanúgy 0 darab működő verziót mutattál be. A koncepciód leginkább ott hibázik hogy te rögtön tökéletes másológépet szeretnél, azonban szerintem erre nincs szükség, bőven elég ha létrejön egy egység ami képes kódolni valamit, több ilyen egység eredménye pedig össze tud kapcsolódni. Tehát van 500 gyárad ami képes 1 kilobites gyárakat csinálni(az nem szükséges hogy saját magát gyártsa újra). A kimenet így működő gyárakkal lesz tele, ezek a gyárak pedig össze tudnak kapcsolódni amik ha továbbra is működőképesek akkor már 2 kbit-et gyártanak, ami 'életképtelen' az már nem gyárt. Ezen elv mentén fokozatosan össze tud kapcsolódni 500 gyár is. Nem csak legóelemek vannak hanem legóelem csoportok is. A pool tele lesz legoelemekkel felfelé haladva egyre kevesebb lesz gyárkomplexum, az 'evolúciós robbanás' akkor történik amikor egy gyár már majdnem magát fogja újragyártani és ezzel gyakorlatilag elárasztja a kimeneti pool-t. Ez egy egyszerű elv ami leginkább arra jó hogy rámutassak hogy a vakmajom enciklopédiát ír módszer nem szükséges, ha eldobod azon bekezdéseket/oldalakat/lapokat/fejezeteket stb. amik nem értelmesek, ez esetben hatványozottan csökkenek a kombinációk száma. Természetesen nem ismerem az élet kialakulásának mikéntjét, csak azt látom hogy te logikád hibás, azzal hogy kizársz egy módszert nem zártad ki az összes lehetséges módszert. -
JohnHuan #119 Valóban nincs szükség végtelen Univerzumra ahhoz, hogy az élet valószínű eseménynek legyen nevezhető. "Bőségesen" elegendő hozzá egy 10^300 éves Univerzum is ... De a kérdés, ha az Univerzum 10^300 éves... akkor miért ne lehetne már ugyanezzel a lendülettel, végtelen éves ? De mondom, tied a projekt, hogy elmagyarázd nekünk, miért is volna valószínűbb, vagy miért és hogyan is jöhetne létre ennél hamarabb az élet benne?
Utoljára szerkesztette: JohnHuan, 2019.11.23. 11:45:17 -
JohnHuan #118 Mikor többlépcsős megközelítésről beszélsz, akkor ahhoz le kéne vezetni ugyanolyan érthetően hogy PONTOSAN milyen folyamat, milyen alapvegyületekből milyen folyamat által áll össze komplex vegyületekké , hogy redukálni tudd az alább általam bemutatott bitang nagy számokat.. addig csak mese az egész.. amíg nem tudod redukálni a véletlenszerűséget, valami konkrét folyamattal, addig csak képzelegsz, és addig még mindig végtelen az Univerzum.
Akkor most mutasd be a te "okos" "többlépcsős megközelítésed , hasonlóan közérhetően , légy oly' szíves. -
defiant9 #117 A valaholban benne van a Föld is. Ha máshol ki tudott alkulni akkor ugyanazon elvek mentén itt is. Egészen biztos nem kell hozzá végtelen, az egylépcsős vakmajom elvű RNS kombinálásod pedig buta megközelítés (kb azt sikerült levezetned hogy a Földön nem létezhet élet). A végtelen rajtad nem segít mert a végtelenből soha nem ér ide semmi, még fénysebességgel is csak az univerzum töredéke elérhető, az élő anyag pedig nem fény, nyilvánvalóan közel sem tud fénysebességgel utazni. -
JohnHuan #116 Már bocs , de eddig azt olvastam ki a soraidból, hogy botyikával egyetértésben szent hited és meggyőződéset hogy az élet az itt a Földön alakult ki, miközben alább bizonyítottam egyszerűen , hogy még a 13.8 milliárd éves Univerzumban sincs rá annyi esély sem , mint Szálasinak a népbíróságon..
"Valahol... kialakult.."
Tehát nem itt.. nem most... nem 4040 millió éve és nem a Földön.. de akkor ki hozta ide és miért?
Én csak egy dolgot konklúdáltam le az egészből, mégpedig azt, hogy végtelen az Univerzum.. ez az egy ami bizonyos ezekből az adatokból, de ha nem értesz ezzel egyet, akkor mutasd meg, hogyan lesz az élettelenből élő... meg hogy mi a korai fázisa az életnek.
-
defiant9 #115 "A te ideológiád kéne bizonyítani, hogy az élettelen anyag hogyan evolválódik élővé"
Ez a kérdés szempontjából irreleváns. Valahol mindenképp megtörtént az univerzumban mivel az kizárható hogy a korai fázisban lett volna élet. -
JohnHuan #114 A te ideológiád kéne bizonyítani, hogy az élettelen anyag hogyan evolválódik élővé.. addig úgy hívják az ideológiádat, hogy : mese habbal. -
defiant9 #113 Ismét csak sunyítasz, nem teszem fel 3x-is a kérdést, látszik hogy a vitakultúrád ilyen dedós szinten van.
"Nagy volt rajta a nyomás (gondolom),"
Rosszul gondolod, ez még nem biológiai evolúciós nyomás, ez véletlen többlépcsős kémiai kombinációs lánc eredménye.
"De mivel a te elméleted ugyanúgy nem bizonyított mint az enyém"
Az evolúció mozgató rugójai bizonyítottak, ezek annyira univerzálisak hogy az élet sok területén megfigyelhetőek. Pl. ha az intelen nincs nyomás a konkurens véllalkozás vagy a piaci környezet felől akkor ugyanúgy semmi nem kényszeríti arra hogy új processzor architketúrát fejlesszen, évtizedekeig is elvan a langyos vízben. Amint megváltozik a környezet (kereslet, konkurens termék) azonnal rákerül a fejlődési/változási nyomás a cégre.
"Majd ha lesz konkrét bizonyítékod a földi kialakulásra folytassuk ezt a beszélgetést."
Mert te úgy vágtál bele, hogy volt bizonyítékod a Földön kívüli eredetre. Itt az az állításod képezi a vita tárgyát hogy nem logikus hogy az élet a Földön alakuljon ki. Ez az ami mostanra kb. megsemmisült, csak próbálsz pofavesztés nélkül kihátrálni, de sajnos ez nem így működik az ovi óta.
-
dyra #112 Fantáziálgatsz. Tehát szerinted az teljesen logikus, hogy az élettelen anyag röpke száz millió év alatt élővé változik. Nagy volt rajta a nyomás (gondolom), majd utána megszűnik az evolúciós nyomás és átvált komótos fejlődésbe mert az úgy jó van. Azért hihetőbb nekem a pánspermia elmélet mert akkor hirtelen rendelkezésre áll egy sokkal nagyobb tér és sokkal több idő az élet kialakulásához. De mivel a te elméleted ugyanúgy nem bizonyított mint az enyém akkor nekem miért kéne a tiédet elfogadom? Mert azt nyomja a mainstreem tudományos áramlat? Majd ha lesz konkrét bizonyítékod a földi kialakulásra folytassuk ezt a beszélgetést. -
JohnHuan #111 Na az jó ha a legóelemekig eljutottál, akkor most nézd meg a wiki szókiccben (gén) hány bázispár (legóelem) épít fel egy Viroid-ot... : 500 ilyen elem..
RNS az 4-es számrendszer .. tehát hatványalapnak tegyél 4-et , majd 500-at hatványkitevőnek
ekkor megkapod azt a számot hányféle Viroid létezik elvileg összesen.. oszd el a kapott értéket 2-vel, hogy megkapd a valószínűségi optimumát egy már működő viroidnak:
5.3 x 10^331
A valószínűségi optimum azt jelenti, hogy nyilván nem a legeslegutolsó verzió fog működni, hanem optimális esetben elég az összes lehetőség kb. felét (valószínűségi optimumát) végigpróbálgatni ahhoz, hogy kapj egy működő példányt.
Ez azt jelenti, hogy optimális esetben akár már az 5.3 x 10^331 verzió "élni" fog... de ez még csak egy viroid , tehát igazi önreprodukcióra képtelen, igazi élő sejt nélkül...
De most legyünk még barátibbak és tegyük fel hogy nemcsak egy "élő" viroid van (és ráadásul tegyük fel hogy az élet alapja) hanem 1 trillió féle viroid működik ezek közül .. így már "csak" 10^313 a szám..
ha az univerzum keletkezése óta (435196800000000000 másodperccel ezelőtt óta)
másodpercenként egy billió fajta viroid próbálkozás jön létre itt-ott (tehát itt a földön) (amiből egyik sem ugyanaz (!) )
akkor a reális esélye
1: 10^280 egy működő viroid létrejöttéhez.. ( zárójelben jegyzem meg, hogy az ismert univerzum becsült részecskeszáma: ~10^82 )
Illetve a képlet megfordítása:
Tehát kb. 1.6 x 10^286 év múlva már biztosan működő viroidot kapsz (feltéve ha sose próbálod ki ugyanazt a verziót kétszer (!)) ..
És akkor ezek még csak a Viroidok, amikből soha semmi nem fog se fejlődni, se létrejönni, mert ahhoz, még ennél is jóval husosabb számokat kell a latba vetni... és itt fent csak igen-igen baráti voltam mindenütt ahol csak lehet.
Úgyhogy ki kéne találni valami más mesét !
Fent egy sziklaszilárd, erős bizonyítását láthatjátok annak, hogy :
a: az Univerzum végtelen,
b: az Isten hozta létre az életet
c: mivel e kettő nem zárja ki egymást : az Univerzum végtelen ÉS az Isten hozta létre az életet.
Hacsak... nem tudjátok megcáfolni azzal, hogy PONTOSAN megmutatjátok mi az a folyamat, ami az élettelenből élőt csinál, és meg is mutatjátok , egyszerű bizonyítékokkal, prezentációval.
Na ennyit a véletlenekről.
Utoljára szerkesztette: JohnHuan, 2019.11.23. 09:13:27 -
defiant9 #110 Csak maszatolsz, mert nem akarsz a kellemetlen kérdésre válaszolni:
"Miért szerinted az űrből érkeztek az eukarióták is csak később?"
"Pár soron belül totálisan ellentmondasz magadnak."
Mi lett volna az ellentmondás? Ha nincs evolúciós nyomás mert a bioszféra körülményeihez az adott forma optimális akkor leáll a fejlődés, egy nagy ugrás nehezen megy. Ha szép lassan megváltoznak a körülmények vagy tényleg egy véletlen esemény hatására megjelenik pl. egy ragadozó aki bekebelez akkor a szelekciós folyamat felpörög és relatíve gyorsan változni fog a bioszféra. Nem tudja a tudomány biztosra hogy minek hatására alakultak ki az ősi eukarióták sem, az látszik hogy erre újabb százmillió éveket kellett várni.
"Nekem annyi a lényegi állításom, hogy lehetséges, hogy az élet a földön kívül alakult ki"
A 'lehetséges' szó használata egy defenzív kihátrálós stratégia. Benne van hogy csupán 0.001% az esélye, és te tulajdonképp nem is mondasz semmit. Az eddigi hsz-eid alapján nekem az jött le hogy valószínűnek/logikusnak/szükségszerűnek tartod a Földön kívüli eredetet. Akkor most lehetséges de valószínűtlen vagy valószínű a Földön kívüli eredet? -
#109 Ha energetikai szempontbol nezed a vilagegyetemet es az elet keletkezeset (mar pedig a termodinaimka mint full alaptorveny alapjan ugy kell nezni mindent) akkor nem fogsz hinni abban hogy az elet a foldon kivulrol erkezett hanem abban hogy kialakul ott ahol adottak a korulmenyek. A foldon adottak voltak. -
dyra #108 "Nem tisztázott még az eukarióták létrejöttének folyamata sem, több hipotézis van, a környezet is változott, szimbiózis, genetikai mutáció. A lényeg hogy sikeresebbek lettek a prokariótáknál. Miért szerinted az űrből érkeztek az eukarióták is csak később?"
Ezt írod.
"Ha létrejött valamilyen prokarióta életforma ami optimálisan használja a környezete erőforrásait akkor ameddig nincs nyomás addig marad ebben a formában"
de korábban meg ezt.
"Azonban ha kialakul valami ami elkezdi felzabálni békés kis elődeinket"
Most meg jössz a tudományosság fontossága szövegével. Miközben Pár soron belül totálisan ellentmondasz magadnak.
Nekem annyi a lényegi állításom, hogy lehetséges, hogy az élet a földön kívül alakult ki. Erre hoztam lehetséges magyarázatokat. De ami te csinálsz na az a vallási fanatizmus KB. Csak te tudománynak hívod. De ilyen alapon hívhatod húsosfagylaltnak is.
Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.11.22. 20:18:36 -
defiant9 #107 "Miért alakulna ki? Te írod"
Nem tisztázott még az eukarióták létrejöttének folyamata sem, több hipotézis van, a környezet is változott, szimbiózis, genetikai mutáció. A lényeg hogy sikeresebbek lettek a prokariótáknál. Miért szerinted az űrből érkeztek az eukarióták is csak később?
"Tehát nem tudod."
Ahogy te sem, meg senki sem a Földön. Csak van aki elgondolkozik azon hogy miért is kellene kifelé mutogatni, ha ugyanúgy nem tudod hogy ott mi történt, akkor miért ott kellene a magyarázatot keresni? Ez a vallás alapú megközelítés hogyha nem értjük a folyamatot hát akkor mondjuk csak hogy valahogy megteremtődött. Legegyszerűbb rögtön az hogy a teremtő által, ezzel le is zárható a kérdés, a többi eretnekség. Ezen szerencsére túl van a világ, nem próbálunk ellenőrizhetetlen kinyilatkoztatások mögé bújni, hanem kitartóan keressük a működő modellt. -
dyra #106 "Azonban ha kialakul valami ami elkezdi felzabálni békés kis elődeinket"
Miért alakulna ki? Te írod
"Ha létrejött valamilyen prokarióta életforma ami optimálisan használja a környezete erőforrásait akkor ameddig nincs nyomás addig marad ebben a formában"
"Majd ha te leírod hogy más égitesten hogyan nézett ki a folyamat aminek a végeredményét megkaptuk"
Tehát nem tudod.