defiant9#56
":D Érvelési hiba :D Aha."
Ez érv lenne? Nem. Látod, ezzel van a gond, ha nincs érved akkor mellébeszélsz, illetve kitalálsz valamit amivel vitázhatsz. Remélhetőleg érzed hogy ez nincs rendben.
"Volt egy állításod, hogy a tudás = kevesebb megvezethető hülyével amit semmivel nem támasztott alá."
Ez trivialitás amit alátámasztottam egy általános ok-okozati lánccal ahogy kérted. Ezután erre reagáltál? Nem. Sajnos a vitakultúrád ezen a szinten van, ha nem tetszik valami akkor ignorálod, csak a saját tévképzeted ismételgeted.
"Amire nekem a családomon belül van is példa."
Amire mondtam hogy egyedi példa nem releváns(ha mutatok egy embert aki eldob egy csikket akkor kinek van igaza?). Plusz vegyük észre hogy én semmit nem állítottam a családodról. Két dolgot állítottam:
1. a borsodi putri valószínűbb hogy szemetes mint az egyetemi tanár otthona
2. az iskolázatlan szavazópolgár manipulálhatóbb(a hatalmon lévők pénze útján is, vélhetően erre utalt ostoros) és a szavazata megvásárolhatóbb. Ezt egyébként kerek perec ki is mondja 6:39-nél a szavazópolgár, és ezzel nem is vitatkoztam, csak azt mondtam hogy korlátai vannak a módszernek, az egyetemi tanár is egy ilyen korlát, neki hiába adsz 40-50 ezret amiről a helyeik beszélnek, képzett, jobb egzisztenciájú, nem megvásárolható mert tudja tartani az elveit, nem a szükségletek piramisának aljáért küzd.
"Szolidaritás, empátia. Inkább mint tudás."
WTF? Ez miben válasz a PET palack és a szemét elégetésére? Valójában a ne árts másoknak(amiben az élővilág is benne van) liberális irányelv ami a környezetvédelem magja.
Az iskolázatlanság, szegénység, tudatlanság kéz a kézben járnak. Aki tanulatlan annak nincs pénze és nem/kevésbé ismeri a környezetszennyezés vertikumát. Elégeti a szemetet mert az ingyen van, és nem is tudja hogy abban a füstben lévő részecskék mennyire egészségkárosítóak.
"egy személyes példát az ellenkezőjére majd közlöd velem, hogy az érvelési hiba"
Igen az, egyedi eset. Amiről én beszélek az általános jelenség. Az Erzsébet utalvány vagy a krumpli osztás valójában a 'legális' formája ennek a szavazó manipulációnak.
"Vannak erre példák a világban Buthan, a Tibetiek"
Ezek a példák leginkább a múltba tekintések. De nehogy azt gondolod hogy ott mindenki valami zen meditációval tölti a napjait. A civilizáció őket is eléri a szemét evő tehenekkel.
"Mert ott is olyan "értelmiségi" réteg jutott az országnak akik nagyjából letojják "
Itt nem az afgán politikai elit volt a téma, arról volt szó a menekültek kapcsán, hogy a manipulatív propaganda hatására a magyar falvakban rettegnek, ha jobban átlátnák a világ összefüggéseit akkor felismernék hogy az ő kis falujuk egyáltalán nem vonzó célpont mondjuk Nagy-Britanniához képest. Ehhez kell a józan paraszti ész, és általános tudásanyag is.
"Ha a vezetők lopnak a nép is fog ha nincs jog és igazságosság akkor káosz lesz.
Teljesen független attól mennyi értelmiségi van az országba"
Ebben a 'fejétől bűzlik a hal' analógiában van igazság, de azért ez sem ennyire fehér és fekete. Az 'értelmiség' aki leginkább lázad az 'igazságtalanság' ellen. A korrupció elfogadottsága is korrelál a képzettséggel:
People with higher educational degree, better socio-economic status and with
better capabilities to analyze and access the information perceive lower level of corruption
(Melgar, et al. 2010). The results also reveal that respondents with no university education
perceive level of income, gender and religion to be one of the most influential determinants of
corruption. People with a university degree see culture and lack of government legislation as the
major factors behind the acts of corruption. The analysis based on the educational background of the individuals in the survey when
analyzed with their tolerance level towards corrupt acts reveal that as the education level of
Estonians get higher, the tolerance level towards the corrupt acts decrease. The Master/PhD
degree students have the lowest mean level of acceptance towards corruption followed by
bachelor degree respondents and the people with secondary education as their highest level of
study clearly have higher mean values for the acceptance towards corruption.(see Figure 13)
"Milyen releváns adatod van arra, hogy a kevésbé iskolázott rétegek másként szavaznának mint az iskolázottak?"
Természetesen a szavazás titkos, hivatalos kimutatás nincs, de szinte minden felmérés kimutatja a demográfiaii különbségeket, a BREXIT szavazásnál is látható hogy az alacsonyabb iskolázottságúak szavaztak a távozásra, a populista propaganda őket sokkal könnyebben megszólítja. De tulajdonképpen a magyar szavazások eredménye is korrelál egy településtípus/iskolai végzettség minta mátrix-al.
"Azt az érvelési oldalt ne linkelgesd "
Ezt azért linkeltem mert te nem arra reagáltál amit én állítok, hanem egy általad torzított álláspontra. A vita szabályai szerint ilyet nem tehetsz, ha az mondom hogy a putri szemetes míg az egyetemi tanár nem, akkor hibás azzal vitatkozni hogy a város szemetes és a ellenben a nagyapád nem szemetel. Kaptál tanulmányt arra is hogy pl. a korrupció elfogadottsága korrelál az iskolai végzettséggel, és videókat is arra hogy elmaradott vidéken választás is lehet nyerni szavazatvásárlással. Várom akkor ennek cáfolatát. Bónuszként kapsz egy linket a légszennyezésre is: Borsodi falvak fuldokolnak a helyi lignit tüzelése miatt