• defiant9
    "Csak ki érvényesíti a tiszta levegőhöz való értéket?"
    Ez központi feladat mert ez egyének önzőek. Minél több a zöld szavazó annál valószínűbb hogy a politikusok a kedvükre tesznek. Ez egy hosszú átmeneti folyamat, a Fidesznek spec. nem érdeke ez az irány mert a migráncsozásra épít a kommunikációja, ezért nálunk lassabban halad.

"Amúgy a Miele köszöni szépen jól van. A termékeiknek hosszú az élettartam jól javíthatók ráadásnak cserénél visszaveszik őket."
    A Miele piaci részesedése adott, meg a Bekoé is. Ahogy mondtam az emberek jelentős hányadát az érdekli hogy 60e legyen a mosógép és ne 600e. Nincs semmi radikális piaci átrendeződés, ahogy a fizetőképes kereslet nő, úgy tolódik a piac a 'prémium' irányába.

"Nincs lényegi különbség a gamer piacot nem nézve a három éves integrált és az új integrált VGA között."
    Az integrált vezérlő eleve a CPU része ez még speciálisabb piac, önállóan kevésbé értelmezhető. Amire itt utaltam az hogy a grafikus kártya relatíve gyorsan avuló termékkategória a mosógéphez képest is.

"A vállalatok ki is fizetik."
    Valójában éppen a consumer piacon hosszabb a replacement period(nyilván itt nagyobb a szórás is mint enterprise-éknál).

"Lásd iPhone még a régebbi modellek is megkapják a frissítéseket és a funkciók jórészét"
    A GPU-nál akkor is az új HW erősebb lesz, amin jobb lesz az fps, magasabb a felbontás, stb. Ezzel nincs mit tenni a régi vas elavul, játékra kevésbé lesz alkalmas. Itt is mindenki egyéni preferenciája dönt, ha valaki évente cserél azt sem hülyézheted le ahogy azt sem ha 10 éves vason tolja. Egyébként meg a SW fejlesztőnek semmi haszna abból ha új videokártyát veszel, itt még az kapitalista összeesküvés elmélet sem játszik az avultatással.

"Globális szabályozás kell"
    Ez a vágyálom. Az EU simán megteheti hogy azt mondja hogy minden a vámunióban eladott mosógép eladáshoz az kell hogy mondjuk 0.8 régi mosógépet szétszedjenek és újrahasznosítsanak, ehhez nem szükséges globális szabályozás. Az viszont szükséges hogy az emberek olyan pártra szavazzanak aki ezt nyomja(tipikusan zöld jellegű).

"Radikálisan meg kellene változtatni az emberek gondolkodását a fogyasztásról. Esélytelen."
    Ez valóban esélytelen, viszont az a mondás a trendről hogy minden köv. generáció (Z-nél tartunk de nem tudom mi lesz a következő betű) egyre környezettudatosabb.